Socialdemokraterna anmäls efter SMS-utskick. Kan bryta mot GDPR.

Socialdemokraterna har anmälts till både Justitieombudsmannen och Konsumentverket efter att de, under valdagen, skickat ut 700 000 SMS med uppmaning att rösta på dem. Det verkar även som att partiet har brutit mot den nya datorlagen GDPR, där det tydligt står att partier måste inhämta mottagarens godkännande innan man skickar SMS.

REGELBROTT. I områden där det är lågt valdeltagande bor det generellt en hög andel utlänningar som inte bryr sig speciellt mycket om att rösta. Utländska bidragstagare är ju en av Socialdemokraternas viktigaste väljargrupp och därför köpte man 700 000 telefonnummer till personer boende i dessa områden för att skicka ut “valinformation” på valdagen.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Om det visar sig att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet brutit mot GDPR kan det bli en mycket dyr historia. Bli plusprenumerant och få fri tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Använd rabattkoden svegot19 när du väljer månadsprenumeration
för att testa en vecka för bara 19 kronor.
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}