Är Kjell Bergqvists lista mot Sverigedemokraterna fejk?

Flera listade säger sig inte ha skrivit under något

Hur sann är den lista som ligger till grund för kändisuppropet mot Sverigedemokraterna som massmedia har hissat nu senast? Det verkar i vart fall som att några av personerna inte vill vara med och inte har skrivit under. Meddelanden från berörda som Tidningen Svegot tagit del av visar att några inte ens vetat om att de finns med på den.

FEJKADE NYHETER. Facebook-gruppen “Vad som helst men inte SD” som Kjell Bergqvist skapat består av många svenska kändisar. Massmedia har gjort en nyhet av listan på kändisar som “bojkottar SD” inför valet. Men nu kan Tidningen Svegot visa att flera av personerna på listan inte ens vetat om att de finns med på den, än mindre vill vara med på den.

Som det framgår av de skärmdumpar Tidningen Svegot fått ta del av är det Marcus Öhrn från gruppen Bedårande barn som frågat runt.

Brottaren Martin Lidberg blev själv förvånad över att hans namn stod med:

 

 

Inte heller Anton Körberg har skrivit på något, utan hoppade av gruppen eftersom han arbetar i radio och inte tar ställning politiskt:

 

 

Hockeylegendaren Börje Salming vill heller inte kännas vid listan:

 

 

Gruppen som Kjell Bergqvist startat är en grupp som man man automatiskt blir en del av när en vän bjuder in. På så sätt har denna grupp växt och växt utan att medlemmarna fått tillfälle att tacka ja och ställa sig bakom med namn. Detta har gammelmedia ignorerat när de publicerat uppropet med namn på alla som finns på FB-gruppen.

Hur många fler av de uthängda kändisarna som inte står bakom Kjell Bergqvists upprop vet vi inte.

Vad vi har är alltså ett klassiskt exempel på en fejkad nyhet, publicerad i ett enda syfte några dagar innan valet, ännu ett exempel på gammelmedias oansvariga publiceringsetik.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}