Ny studie: Könsdysfori beror ofta på grupptryck

HBTQ-lobbyn rasar och universitet väljer nu att censurera studien

Lisa Littman har undersökt varför unga i allt större utsträckning plötsligt känner sig obekväma med sitt biologiska kön. I en studie där föräldrar till barn med könsdysfori tillfrågats visar det sig att det i mycket stor utsträckning beror på en vilja av att passa in.

FÖRVIRRING. Allt fler unga känner sig i dag osäkra på vilket kön de tillhör. De upplever att de “fötts i fel kropp” och egentligen tillhör motsatt kön. På nyspråk kallas detta att man är “transgender” men på ren svenska heter det “könsdysfori”. Vårdguiden beskriver tillståndet så här:

“En person med könsdysfori lider av att kroppen inte överensstämmer med den upplevda könsidentiteten och kan därför ha en önskan om könsbekräftande behandling. Könsdysfori har inget med sexuell läggning att göra.”

I Sverige har ökningen av ungdomar som söker hjälp för sin könsdysfori ökat lavinartat. Sedan 2013 har remisserna i Stockholm för utredning dubblerats varje år och trenden är liknande i hela västvärlden.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Lös prenumeration på Svegot Plus för att läsa om när Daniel Frändelöv går igenom studion som får HBTQ-lobbyn att rasa, och som universitet till slut valde att censurera, då resultatet inte var tillräckligt politiskt korrekt.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Använd rabattkoden svegot19 när du väljer månadsprenumeration
för att testa en vecka för bara 19 kronor.
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!