Alla som demonstrerar i Chemnitz är nazister hälsar Angela Merkel

Efter att en tysk-kubansk man höggs ihjäl av två flyktingar i den tyska staden Chemnitz så har demonstrationerna mot massinvandringen och Merkels politik avlöst varandra. Tiotusentals människor har intagit stadens gator, företrädesvis vanliga tyskar som fått nog.

NAZISTER ÖVERALLT. Det är genom sin talesperson, Steffen Siebert, som förbundskansler Angela Merkel låter hälsa tyskarna att de måste stå upp mot de hatet och splittringen som extremhögern nu piskar upp under sina invandrarfientliga demonstrationer i Chemnitz.

Demonstrationerna inleddes efter att en tysk-kubansk man höggs ihjäl av flyktingar från Mellanöstern under en stadsfest för två veckor sedan. Tyskland har skakats av liknande knivdåd där nyanlända flyktingar varit inblandade.

Bara nazister

Enligt Merkels talesman är det inte bekymrade medborgare som demonstrerar och demonstrationerna har inget med sorgen över en död människa att göra. Enligt Siebert är demonstranterna högerextrema nynazister som inte står för vare sig Chemnitz eller Saxen (förbundslandet i fråga), inte heller är de folket, sade han (“Vi är folket” är ett slagord som använts under demonstrationerna).

Merkel har dock fått mothugg från partiet Alternativ för Tyskland. En representant för AFD, Jörg Meuthen, sa:

“Ett helt förbundsland och dess invånare misstänkliggörs på grund av deras förståeliga upprördhet över vad som sker.”

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}