Ta ett steg till

Att aldrig bli nöjd, utan hela tiden se hur man kan ta nästa steg, är avgörande för att nå verkliga framgångar. När vi nu närmar oss valet är det dags för oss alla att ta det där extra steget, menar Johnny Lindén.

KRÖNIKA. Vad vi än gör så blir det bättre om vi tar ett steg till. Ett extra varv på löparslingan, en viktskiva till på gymmaskinen eller att vi bjuder till lite extra på jobbet.

Samma sak i politiken. Det är jättebra att folk lämnar de gamla partierna i hundratusental och i och med det kanske gör Sverigedemokraterna till Sveriges största parti. En fantastisk framgång för svensk nationalism.

Det är sällan bekvämt att ta det där extra steget men det är värt det.

Problemet är att inte på något sätt innebär det att SD bjuder till och gör det där lilla extra, tvärtom är de flesta signaler vi får höra av motsatt sort, man vill in i värmen och sluta föra ut obekväma åsikter. Innan Alternativ för Sverige inledde sin återvandringsturné uttalade sig Åkesson väldigt kategoriskt om att ingen som bott i Sverige skulle behöva åka hem. I och för sig har man efter det lanserat sin ”återvandringsmiljard” men den handlar ju om att hjälpa de som redan vill åka hem, och så återskapar man ingen Bullerby!

Det är sällan bekvämt att ta det där extra steget men det är värt det. Sätt ett exempel för din omgivning, ge det där lilla extra och rösta på ett lite mer obekvämt parti.

(Oddsen på att AFS kommer in i Riksdagen är förresten nere på tre gånger pengarna. Det är spännande nu!)

Uppdrag granskning och verkligheten

När programmet om våldtäkter och invandrare sändes tror jag faktiskt att alla på jobbet såg det. Programmet om ”extremhögern” var jag ensam om att ha sett. Jag var lite förvånad men det är nog så, folk skiter fullständigt i ”rasister och högerextremister”. Man vill bara att något ska hända och vem som gör det, det är faktiskt inte så himla viktigt. Det kanske till och med är en fördel om den som gör det är lite bufflig?

En vecka kvar till val nu. In i kaklet vänner. Alla ska ta ett steg till, det ska vi se till.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}