Föredömligt av Mikael Jansson att besöka Syrien

Dialog, samtal och möten öga mot öga är alltid bättre än motsatsen. Att besöka Syrien är vare sig kontroversiellt eller bekymmersamt, om det inte är så att man vill ha krig hellre än fred förstås.

UTRIKESPOLITIK PÅ RIKIGT. Vi ska vara glada över att det finns politiker som Mikael Jansson (AFS) som inte nöjer sig med att bara fraternisera med “rätt” bundsförvanter och spela med i den orkester som den vänsterliberala världsordningen dirigerar.

Tidigare i år var han, tillsammans med Gustav Kasselstrand och andra från Alternativ från Sverige, i Ryssland för att delta på en pan-nationalistisk kongress. Det kallas diplomati, något som fler borde ägna sig åt och på det sättet att man också träffar representanter för regeringen som anses vara svarta får av etablissemanget vi lider under.

Man ska göra mer som Donald Trump helt enkelt. Och det gjorde Jansson när han åkte till Syrien för att träffa och samtala med representanter för den demokratiskt valda regeringen i landet. Ämnet var återvandring av flyktingar, något Syrien konstaterat att de önskar eftersom landet måste byggas upp igen efter att EU/USA-Israel fått se sig besegrade.

Det europeiska partiet Alliansen för fred och frihet (APF) som leds av den italienska politikern Roberto Fiore har goda kontakter med syriska politiker i såväl oppositionen som regimen och delegationer från partiet har vid flera tillfällen gjort officiella besök till landet. Syftet har alltid varit att med egna ögon se vad som händer, prata med befolkningen och diskutera såväl geopolitiska som lokalpolitiska skeenden.

Förutom att själva besöka landet har APF och stiftelsen som är knuten till partiet, Europa Terra Nostra, också genomfört konferenser i Europa där syriska politiker kunnat ge en annan sida av saken än den som gammelmedia producerar. Därtill har man goda kontakter med syriska sammanslutningar som bildats i Europa som en konsekvens av flyktingsituationen.

Länge var det bara APF som var intresserade varför det är mycket glädjande att AFS tydligt visar att de också är intresserade av dialog med exempelvis Syrien. Det är utrikespolitik på riktigt, till skillnad från Margot Wallströms feministiska utrikespolitik, som hittills bara skämt ut vårt land internationellt.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}