Gustav Kasselstrand: “Polisen hade noll kontroll på läget”

"Han hade nog inte räknat med att få en rak höger."

Partiledare Gustav Kasselstrand är mycket kritisk till polisens agerande under torgmötet i Uddevalla. Tack vare deras brist på agerande och slappa inställning till både vänsterextremister och aggressiva invandrare höll det på att sluta riktigt illa.

OKONTROLLERAT. Tidningen Svegot får tag på partiledare Gustav Kasselstrand när de stannat till vid en mack för att pusta ut lite efter dramatiken i Uddevalla.

Hur står det till med er?

— Allt är bra! Vi har upprättat olika polisanmälningar. Dels för misshandel men det var även en invandrare som sparkade på bilen så att det blev bucklor.

Hur har de tidigare torgmötena varit?

— Vi har haft småprotester på nästan varje torgmöte. Några få som skriker mycket. Det var inte speciellt många vänsterextremister denna gången heller. Den stora skillnaden nu var att det var otroligt många missanpassade invandrare. Säkert 100-150 invandrare. Det är de som ställer till upplopp. Det är faktiskt inte extremvänstern.

Problemet är alltså inte främst vänsterextremisterna utan de mycket aggressiva utlänningarna. Många var på plats i Uddevalla redan när mötet startade men de blev fort fler.

— De var där så fort vi dök upp men det kom fler och fler för de stod och ringde in sina kompisar.

Kasselstrand riktar skarp kritik mot polisen på plats som enligt honom inte hade kontroll på situationen över huvud taget.

— Polisen var otroligt underdimensionerad. De hade noll kontroll på läget. Noll kontroll, kan jag säga! Då hade jag ändå så sent som igår ringt polisen och sagt att det kommer bli stora protester. Det hade nog räknat med vänsterprotester men inte med invandrarupplopp.

Vad hände sedan när torgmötet avslutades?

— Det kom fram en invandrare och började bråka. Per Sefastsson ingrep då och tog tag i invandraren och tumult uppstod. Mitt i allt detta gav Sefastsson invandraren en rak höger i självförsvar. Sekunder efteråt brottar polisen ner invandraren. Polisanmälan är upprättad. Per är naturligtvis inte misstänkt för något alls eftersom polisen såg att det handlade om självförsvar. Invandraren var nog inte beredd på att få en rak höger av Per Sefatsson!

— Det började kastas en del ägg på slutet.  Men ingen av oss blev träffad, bara bussen. En äggkastare blev gripen av polisen. Det var en ung vänstertjej, det såg inte ut som hon ens var 14 år gammal.

Kasselstrand påpekar igen hur tafatta polisen på plats var, något som syns tydligt i filmen.

— Jag kan säga att polisen i allmänhet visade inte alls det resoluta agerandet som man borde förvänta sig av polisen när tumult uppstår. Polisen var ju väldigt förlåtande mot invandrarna. Det var ju först när det blev direkt våld som polisen faktiskt ingrep. Man var var ju väldigt tillmötesgående väldigt länge både mot extremvänstern och mot invandrarna. Polisen hade inte ett resolut agerande idag.

— Det var faktiskt färre poliser på plats idag än vid tidigare torgmöten.

Hur känns det nu inför Göteborg imorgon?

— Vi mår alla bra, det vill jag betona. Vi är vid gott mod. Och inför Göteborg känns det jättebra! Vi hade flest antal livetittare hittills på torgmötet i Uddevalla. Intresset för återvandringsturnén bara växer. Och det känns extra roligt att komma till Göteborg, det är lite som att komma hem eftersom jag bott i Göteborg i många år. Det skall bli jätteroligt!

Ni har haft en lång och påfrestande valturné. Hur är det med energin?

— Energin ökar för varje dag! Vi började med hög energi och fortsätter med ännu högre!

 

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!