Alternativ för Sverige till Göteborg

Det är dags för Alternativ för Sverige att besöka Göteborg. Det är dags att vi som bor här visar att vi inte längre accepterar antidemokratiska mötesstörare. Därför är det viktigt att just du dyker upp.

PLIKT. Alternativ för Sveriges valturné anländer imorgon till Götaplatsen i Göteborg klockan 12:00. De lokala “antifascisterna” uppmanar sina sympatisörer att visa att Alternativ för Sverige inte är välkomna i staden.

“Vi har alla en rätt och en skyldighet att stå upp mot rasismen, vilken skepnad den än tar. Staden den är vår, och AfS är inte välkomna. Så slut upp, och låt oss tillsammans visa vad Göteborgs befolkning tycker om rasister.”

Tidigare i veckan var Sverigedemokraternas valturné på besök i staden och då försökte AFA tillsammans med bland annat Ung Vänster störa ut den med genom att föra så mycket oväsen de kunde. Mötet kunde genomföras utan problem även om det stod gaphalsar mitt i publiken som gjorde det svårt för många att höra vad som sades.

Det är svårt att förutsäga hur många motdemonstranter som är intresserade av att försöka förstöra för Alternativ för Sverige. Göteborg har relativt många vänsterblivna men de har tappat betydligt på senare tid. Fria Tider har pratat med Per Sefastsson som är riksdagskandidat för partiet och han är inte oroad.

—  Extremvänstern har försvagats de senaste åren. När man har hotat att mobilisera har det kommit några tiotal personer trots att de har utlovat hundratals. Det har inte lyckats stoppa oss i någon annan stad och kommer inte lyckas med det i Göteborg heller.

Sefatsson säger även att det är ofarligt att komma att lyssna eftersom polisen finns på plats.

— Det är ingen fara att komma och lyssna. Vi kan lita på att polisen klarar av att hantera de få extremister som dyker upp.

Kom och visa vad Göteborg tycker om “rasister”

Det är inte sannolikt att motdemonstranterna blir speciellt många eller högljudda. Alternativ för Sveriges valturné har varit nästan helt störningsfri. Det verkar som AFA lägger allt sitt krut på Sverigedemokraterna.

För att minimera risken för stök är det dock viktigt att så många som möjligt dyker upp och visar sitt stöd. Motdemonstranternas vilja att stoppa “rasism” och “fascism” har en tendens att försvinna helt så fort de inte är betydligt fler än sina motståndare.

När AfS var i Stockholm såg vi till att skydda åhörarna mot de som försökte förstöra. Det innebar att polisen snabbt flyttade bort dessa långt bort och mötet kunde fortsätta i lugn och ro.

Jag hoppas verkligen vi ses på Götaplatsen imorgon, även om du inte stödjer Alternativ för Sveriges politik. Det handlar nämligen inte om AfS, det handlar om att visa att gatorna inte tillhör AFA och dess anhang. Den tiden är för länge sedan förbi.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}