Sverigedemokraterna ändrar sig: Vill inte ha kvotflyktingar men satsar på återvandring

När partiet nu presenterar sitt valmanifest har man svängt i två avgörande frågor: Mottagandet av kvotflyktingar och återvandringen av personer som redan bosatt sig i Sverige.

VAl2018. Tidigare har Sverigedemokraterna sagt sig vilja dubblera antalet kvotflyktingar, och samtidigt har man sagt att ingen som bor i Sverige ska behöva återvända. I partiets nya valmanifest som släpps på onsdag har man nu tvärvänt, och vill nu helt stoppa mottagandet av kvotflyktingar och dessutom satsa en miljard kronor på återvandring.

Det är Aftonbladet som har fått tag i valmanifestet innan det släpps, och man har även talat med Paula Bieler, migrationspolitisk talesperson för partiet:

“Principiellt tycker vi att kvotflyktingsystemet är något bra. Men vi har också varit tydliga med att det här förutsätter att vi har möjlighet att ta emot i Sverige. Det förutsätter att vi har ordning och reda i våra system. Under ett eller ett par års tid framöver ser inte vi att den möjligheten finns.”

Den föreslagna miljarden till återvandring ska enligt Bieler bland annat gå till “de som är här legalt, antingen på uppehållstillstånd eller på medborgarskap, som inte har kommit in i samhället och hellre vill återvända till sitt hemland”.

På sin Facebooksida bekräftar nu Sverigedemokraterna också sin nya politik, och skriver att man lanserar “återvandringsmiljarden”.

Analys: Alternativ för Sverige-effekten
Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}