Alternativ för Sverige åter censurerade på YouTube

Under måndagen raderade YouTube alla filmer från Alternativ för Sveriges torgmöten under valrörelsen från partiets kanal. Samtidigt blockerades också fashwavemusikern Xurious alla låtar i stora delar av världen, bland annat i Sverige.

CENSUR. Med mindre än två veckor kvar till Sveriges riksdagsval väljer YouTube att återigen försöka påverka det svenska valet, genom att radera samtliga filmer från deras torgmöten under den så kallade Återvandringsturnén. Tidigare har man raderat kanalen, men återställt den efter påtryckningar – man har också raderat en film som innehöll kritik mot YouTubes censur och deras försök att lägga sig i det svenska valet.

Detta sker samtidigt som Fria Tider rapporterar om att mätinstituten berättat att Alternativ för Sverige mycket väl kan vara på väg in i riksdagen.

“Fullständig skandal” skriver partiet på sin officiella Twitterkanal.

Även musikern Xurious, som gör så kallade Fashwave, har idag drabbats av censuren. Då den mesta av musiken är helt instrumentell kan det knappast handla om “olagliga ord”, utan helt enkelt att YouTube inte tycker om Xurious publik och deras politiska åsikter. Här har filmerna inte raderats, men blockerats i ett flertal länder — bland annat i Sverige, Tyskland och Storbritannien.

Xurious bekräftar att flera av låtarna som togs bort inte ens var offentliggjorda ännu, vilket betyder att censuren av låtarna måste kommit direkt från YouTube själva, inte genom någon organiserad massanmälning från vänsteraktivister.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}