Metro/Yougov augusti – SD backar lite och MP ökar

Trots en svag nedgång för andra månaden i rad är Sverigedemokraterna fortfarande största parti med råge enligt Metro/Yougovs augustimätning.

VAL2018. Miljöpartiet ökar relativt mycket och verkar i dagsläget klara riksdagsspärren på 4 procent. Sverigedemokraterna tappar lite över en procent men är fortfarande största partiet och Socialdemokraterna näst störst.

Feministiskt Initiativ ökar med över en procent och blir därmed dubbelt så stora som i föregående mätning. Gruppen “övriga” närmar sig 5 procent efter en så gott som obetydlig ökning. Med tanke på att Feministiskt initiativ är särredovisat och MEDs svaga siffror tidigare är AfS högst troligen en stor del i “övriga”. Hur stor del går dock bara att spekulera i.

Utöver detta är det inga större förändringar i Metro/Yougovs senaste opinionsundersökning. Värt att notera är att Sverigedemokraterna kommer först på tredje plats i Novus mätning.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}