Varning för valpåverkan

MSB och Försvarshögskolan går ut och varnar för att det kan finnas svenska invånare som, via internet, försöker via internet påverka valresultatet.

PÅVERKAN. I dessa valtider gäller det att vara mycket försiktig. Det finns nämligen en risk att utländska statliga aktörer försöker påverka dig, allt enligt Myndigheten för samhällsberedskap och beredskap (MSB).

Detta gäller särskilt dig som anser att migration, medlemskap i NATO, fri abort och rättigheter för HBTQ-personer är viktiga valfrågor. Det är inte utan att man känner sig träffad.

Det är, givetvis, främst Ryssland som är hotet. Mikael Tofvesson på MSB hävdar att man sett kampanjer från Ryssland från och med 2015 men att de inte ser tecken på någon “specifik och samordnad kampanj riktad mot valet” i år.

Men, skriver TT, än kan vi inte pusta ut. Med tre veckor kvar till val är risken för påverkansförsök som störst.. Detta kan ske på lite olika sätt. Det kan handla om att man kritiserar en politiker eller annan makthavare. Det kan även handla om att försöka förändra folks uppfattning i specifika frågor. Särskilt sådana frågor som väcker starka känslor. Med andra ord specifika frågor som människor bryr sig mycket om.

Inte bara ryssen

Nu är det inte bara Putin och hans anhang som på något oklart sätt försöker utöva influera på det svenska valet.

Det är något som skaver betydligt när MSB varnar för valpåverkan.

Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela artikeln.
Testa en vecka för bara 19 kronor! Välj månadsprenumeration och använd rabattkoden svegot19

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Läs mer om Svegot Plus

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!