Valobservatörer till Sverige den 9 september – det kan behövas

Men man skickar långt ifrån tillräckligt med manskap för att säkerställa valet.

Organisationen för samarbete och säkerhet i Europa (OSSE) har beslutat att skicka valobservatörer till Sverige för att se till så att allt går rätt till den 9 september. Hela två stycken observatörer kommer att övervaka den demokratiska processen.

VAL2018. Det är första gången som OSSE skickar observatörer till Sverige efter att tidigare har fokuserat på “nyare demokratier”. Kanske är Sverige med alla “nyanlända” nu att betrakta som en “ny” demokrati igen. Det man ska titta på är hur valkampanjerna finansieras samt undersöka hur valsedlar placeras ut och problemen med att det inte finns tillräckligt många valsedlar från alla partier i glesbygden. Men två stycken? Med det kommer man inte långt. Frågan är varför OSSE skickar hit dessa två (symboliska) observatörer till detta val.


Kommer det fuskas något i valet måntro? Som valkampen sett ut hittills och med kunskapen
om hur det brukar se ut så är svaret ja, men kommer det räcka?

Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela artikeln.
Testa en vecka för bara 19 kronor! Välj månadsprenumeration och använd rabattkoden svegot19

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Läs mer om Svegot Plus

Redan prenumerant? Logga in!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}