“Svenskar är vita” borttagen från Youtube

Efter Aftonbladets uppmärksamhet kring artisten Kiwi och hans låt “Svenskar är vita” fick låten mängder av nya lyssnare på Youtube. Tyvärr har den nu blockerats och märkts som “kränkande och olämplig”.

FARLIG FAKTA. Tidningen Aftonbladet uppmärksammade i helgen att Elisabeth Peterson, lokalpolitiker i Växjö för Sverigedemokraterna, delat låten “Svenskar är vita” på sin Facebooksida. I artikeln förfasas man över att låten “hyllats av nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och andra högerextrema rörelser”.

Detta väckte starka reaktioner hos bland annat Paula Bieler och Mattias Karlsson. De båda gick snabbt ut i sociala medier och tog avstånd från Peterson. Mattias Karlsson gick så långt att han tackade “kvällspressen” för att de hjälper till att jaga vad han kallar “gravt ideologiskt avvikande tokstollar”.

“Noterar att kvällspressens sedvanliga granskning av lokala kandidater har kommit igång. SD har det här året haft den kanske hårdaste screenings-process som något parti någonsin haft när det kommer till förhandsgranskning av kandidater. Att kolla upp precis allting om tusentals personer är ju dock vare sig möjligt eller etiskt försvarbart för ett parti att göra. Om kvällspressen kan hjälpa oss att, mittibland alla tusentals rekorderliga, trevliga, pålästa, seriösa och hårt arbetande kandidater, finna några enstaka gravt ideologiskt avvikande tokstollar som vi har missat, så är jag naturligtvis väldigt tacksam för det.”

Musikvideon försvunnen från Youtube

Söker man på “svenskar är vita” på Youtube kommer man till en inofficiell musikvideo där Kiwis musik spelas till filmer av ett gammalt Sverige. Denna video har efter Aftonbladets artikel fått minst 10 000 ytterligare visningar.

När man försöker se videon idag möts man av en svart ruta med följande meddelande.

“In response to user reports, we have disabled some features, such as comments, sharing, and suggested videos, because this video contains content that may be inappropriate or offensive to some audiences.”

Videon har alltså satts i en sorts karantän som gör att kommentarer och andra funktioner är avstängda. Vanligtvis brukar man ändå kunna se videon men i detta fallet blir man informerad om att “videon inte är tillgänglig i din region” om man försöker. Enda sättet att se videon är att använda sig av VPN (Virtual private network) för att lura Youtube att man inte försöker titta ifrån Sverige.

Som tur är finns all musik från Kiwi and the Dogboys fortfarande tillgänglig på Spreaker och flera låtar finns till försäljning på Bandcamp. Det bästa man kan göra för att stödja Kiwi, och vara helt säker på att alltid kunna lyssna på hans musik, är att köpa hans senaste skiva från Midgård Records.

Mattias “Kiwi” Kivinnen säger att det hela är tragiskt.

— Jag tycker det är tragiskt. Vi har yttrandefrihet i Sverige. Hur någon kan bli kränkt av frasen “Svenskar är vita och landet är vårt” visar hur liten koll vänsterpacket har. Detta kan bara hända i Sverige.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!