Nordisk Ungdom hjälper Moderaterna

Nordisk Ungdom tycker att Moderaterna är allt för otydliga i sin kommunikation. De har därför startat en upplysningskampanj och vill med hjälp av affischer, banderoller och flygblad hjälpa partiet att nå ut med sin politik.

HJÄLPSAMMA. Aktivistorganisationen Nordisk Ungdom har bestämt sig för att hjälpa Moderaterna att förtydliga sin politik. Via hemsidan moderatpolitik.nu och gatukampanjer hoppas man få eventuella moderatväljare att tänka till en gång extra. Man har även satt upp valaffischer där Moderaternas budskap kommer fram på ett, enligt organisationen, tydligare sätt.

Moderaternas kommunikationschef i Stockholm heter Mattias Thorsson och är inte helt nöjd med Nordisk Ungdoms kampanj. Till Aftonbladet säger han att det handlar om att sprida konspirationsteorier.

— Vi tycker att det här är väldigt allvarligt. Det handlar om extrema grupper som kidnappar vårt varumärke och trycker upp falska affischer i vårt namn, för att skapa förvirring och spä på konspirationsteorier och allmänt missnöje som kan finnas i vissa grupper. Det är en slags destabilisering av valrörelsen.

Moderaterna har sagt att de ska polisanmäla affischerna på varje plats de sätts upp. Man har även kontaktat både MSB och Säpo samt försökt få Loopia att ta ned hemsidan, något man ännu inte lyckats med.

Fredrik Hagberg är talesperson för Nordisk Ungdom och tar hotet om polisanmälan med ro.

— De får polisanmäla om de vill, men jag har svårt att se att det skulle bära någon frukt. De borde i stället vara glada över att vi hjälper till att förmedla deras politik till sina väljare, säger han till Aftonbladet.

I helgen stod Nordisk Ungdom i centrala Stockholm med en banderoll och delade ut flygblad till nyfikna medborgare, allt för att hjälpa till att visa i vilken riktning Moderaterna vill styra Sverige.

Tidningen Svegot ringde upp Hagberg för att höra hur kampanjen tagits emot.

— Mottagandet har faktiskt varit förvånansvärt svalt från Moderaternas sida. Det är nästan som att de inte uppskattar vår hjälp. Medborgarna däremot har uppskattat informationen och är glada över Moderaternas politik blir förtydligad.

— När vi vecklade upp vår banderoll i söndags såg jag en moderat springa i panik fram till polisen och krävde att de skulle ta ned den. Polisen såg nog dock att det vi gjorde var ett uppskattat valarbete så de ingrep inte.

Varför har ni valt att hjälpa just Moderaterna?

— När Ulf Kristersson förvandlades till “Tuffe Uffe”, alltså fick en hårdare image försökte de allt mer släta över Fredrik Reinfelds invandringsvänliga politik. Men Moderaterna är inte så hårda och invandringskritiska som de vill framstå som och därför ville vi se till att deras faktiska politik blir tydlig för väljarna.

Fredrik Hagberg hälsar att de som vill hjälpa till med kampanjen kan beställa gratis material från nordicwear.se.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!