Men svenskar är ju vita herr Karlsson, och det vet du också

Sverigedemokraternas Mattias Karlsson har gjort det igen. Förra gången var det Expo han ville ha hjälp av för att spåra upp partimedlemmar som uttryckte sig nationalistiskt, denna gång är det gammelmedia som får en verbal blomsterkvast efter att de jagat rätt på en SD-medlem som lyssnat på Kiwis låt om att svenskar är vita.

SVERIGEDEMOKRATERNA. I februari i år delade SDs lokalpolitiker Elisabeth Peterson en låt av Kiwi and the dogboys. I den harmlösa och trallvänliga låten konstateras det att “svenskar är vita och landet är vårt”. Detta har Aftonbladet grävt fram och gjort en grej av. Ja, tänka sig, det är 2018 men fortfarande kontroversiellt att konstatera att svenska är vita och att landet är (bör vara) vårt. För svensk kan vem som helst bli och skäms den som tycker annorlunda.


Har SD helt tappat vettet och blivit svenskfientliga? Nej, så enkelt är det faktiskt inte.
Det finns en del ytterligare dimensioner att ta hänsyn till.

Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela artikeln.
Testa en vecka för bara 19 kronor! Välj månadsprenumeration och använd rabattkoden svegot19

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Läs mer om Svegot Plus

Redan prenumerant? Logga in!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}