Bar tröjor från katolsk skola – överfölls av antifascister

Två spanska vänsterextremister har gripits misstänkta för att ha överfallit och misshandlat elever från en katolsk skola i staden Murcia.

VÄNSTERVÅLD. Den spanska polisen har gripit två personer för hatbrott sedan de attackerade och misshandlade elever från en katolsk skola. Händelsen ägde rum på en bar i staden Murcia. De gripna är kända vänsterextremister. De konfronterade eleverna, som hade tröjor med skolans namn Universidad Católica San Antonio de Murcia på sig.

Vänsterextremisterna konfronterade elverna och utan förvarning började de sedan misshandla dem. En student fick en flaska slagen i huvudet. Skolan har uttalat stöd för eleverna och konstaterar att överfallet är “frukten av det hat som somliga sår.

Vänstervåld allt vanligare

Under senare år har våldet från vänstern eskalerat i Spanien. Ett uppmärksammat fall var när ett 20-tall vänsterextremister attackerade en kvinna bara för att hon hade den spanska flaggan på ett armband. Bland de gripna för det dådet fanns bland annat vänsterpolitikern Alejandro Espín Sogo.

Ett annat mycket uppmärksammat fall var när antifascisten Rodrigo Lanza tillsammans med några kamrater slog ihjäl 55-åriga Víctor Láinez på grund av att han hade de spanska färgerna på sina hängslen.

Antifascisten Rodrigo Lanza mördade en 55-årig man på grund av färgen på hans hängslen.

I Spanien, precis som i Sverige, håller etablerade vänsterpolitiker såväl som massmedia vänsterextrema våldsverkare om ryggen.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}