Ta lagen i egna händer – vad annat återstår?

Samhällskontraktet är brutet sedan länge och vad finns att luta sig mot för lag och ordning än den egna kraften och viljan? Sanningen är den att ansvaret för ordning och reda i samhället vilar på oss själva. Att ropa på staten är inte framkomligt, att ta eget ansvar däremot, det är rätt väg att gå.

RÄTTVISA. I grund och botten är rättvisa underifrån en bra idé. Det är grunden för all rättvisa även om en uppretad mobb sällan är den bästa garanten för en rättvis och saklig prövning. Å andra sidan brukar inte mobben hantera svårare rättsfall än att någon illgärningsman blivit tagen på bar gärning och därefter läxas upp.

Vare sig vi vill det eller inte så är det medborgargardenas tid vi träder in i, om inte allt ska gå åt skogen. Låt oss titta på ett bra exempel från Storbritannien och hålla gårdagens bilbränder i minnet.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela artikeln.
Testa en vecka för bara 19 kronor! Välj månadsprenumeration och använd rabattkoden svegot19

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Läs mer om Svegot Plus

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!