Människosmugglarna på fartyget Aquarius letar hamn på nytt

Italien säger nej igen

Människosmugglarna från Läkare utan gränser och SOS Mediterranée är åter på jakt efter en hamn som vill ta emot dem. I lasten har de 141 afrikaner som vill till Europa. Hittills ser det mörkt ut då inget land har sagt sig villiga att ge hamn åt fartyget.

MÄNNISKOSMUGGLING. “Vi kräver att de europeiska regeringarna ger Aquarius en säker hamn efter räddningsoperationer i Medelhavet.” Det är budskapet från franska Läkare utan gränser och SOS Mediterranée, vilka är ansvarig för fartyget. Men hittills har ingen hörsammat dem, utom Italiens inrikesminister som gav svar på tal:


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela artikeln.
Testa en vecka för bara 19 kronor! Välj månadsprenumeration och använd rabattkoden svegot19

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Läs mer om Svegot Plus

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!