Många skadade i London – bil försökte köra in i parlamentet

Flera personer har skadats efter att en person försökt köra in i parlamentet i London. En person greps på plats.

LONDON. En person har försökt forcera skyddsbarriärerna till parlamentet i London med bil. Under färden körde han över ett antal cyklister och fotgängare. Enligt polisen är många skadade men det finns inga rapporter om dödsoffer.

En misstänkt gärningsman är gripen. På filmer från gripandet ses en svart man föras iväg från platsen. Han verkar samlad och inte påverkad. Polisen hanterar det inträffade som ett misstänkt terrordåd och hundratals poliser finns på plats kring regeringskvarteren i London.

Storbritannien har drabbats av flera liknande händelser. För 17 månader sedan dödade Khalid Masood fem personer i en liknande bilattack i närheten av parlamentet, innan han knivhögg en polis till döds.


Magnus och Daniel kommenterar händelsen och resonerar kring dessa våldsdåd som drabbar Europa gång efter annan. Varför sker de och hur kan vi skydda oss. Går det ens? Lyssna på Svegot resonerar.

Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela artikeln.
Testa en vecka för bara 19 kronor! Välj månadsprenumeration och använd rabattkoden svegot19

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Läs mer om Svegot Plus

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!