Ryktet: Alternativ för Sverige trakasserar utlandsfödda

Twitter går på högspinn efter ett rykte om att Alternativ för Sverige inriktar sig på att skicka broschyrer med uppmaningen att åka hem till adopterade och utlandsfödda.

PK-HYSTERI. Det påstås, på sociala medier, att adopterade och utlandsfödda har fått post från Alternativ för Sverige. Detta har fått många att bli väldigt upprörda och skrika ut sin avsky, inklusive ministrar som Annika Strandhäll och Morgan Johansson, enligt Metro. I sak har det såklart helt rätt. Många aktivister jobbar i dagarna med att sprida AfS broschyrer och med tanke på den etniska sammansättningen i Sverige idag är det många av de som fått broschyren i brevlådan inte etniskt svenska.

Det som fick Johansson och Strandhäll att gå upp i falsett var dock ryktet att det inte var någon allmän utdelning utan att just utlandsfödda och adopterade var speciellt utvalda. På något sätt hade Alternativ för Sverige kommit över ett register över personnummer och skulle på det sättet ha kunnat skicka hem broschyren till just utlänningar, för att uppmana de att åka hem.

Den svenska operasångaren Charlotta Huldt-Ramberg är en av de som delat den något märkliga teorin på sin facebook-sida.

Paranoia och/eller okunskap

Det krävs ett visst mått av paranoia för att komma till denna slutsats, samt en total oförståelse för vad Alternativ för Sverige vill uppnå.

För det första så har givetvis inte Alternativ för Sverige begärt ut något register, något som bekräftas av Skatteverket. Det har inte ens tillåtelse att ge ut den sortens register.

För det andra vore det otroligt bortkastat av Alternativ för Sverige att fokusera på utlänningar på det sättet. De som inte förstår det har inte läst mer än framsidan av broschyren.

“Det är dags att åka hem” är inte en uppmaning riktad till utlänningar. Det är riktat till svenskar. Svenskar som skall informeras om Alternativ för Sveriges återvandringspolitik. Det är inget hot, så som Hult-Ramberg och de andra vill framställa det.

Tvärtom – återvandringspolitik är en vänlig politik. Det förstår vem som helst som tänker efter lite. Det är dags att åka hem. Där man hör hemma. Där man mår bäst. Där man är bland de sina.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}