Muslim vill etablera by i Dalarna – har kopplingar till islamism

Gefle Dagblad har i en rad artiklar granskat Rabie Karam och hans verksamheter, bland annat en kritiserad friskola i Göteborg. Nu ska han öppna ännu en friskola i Gävle. Han planerar också att etablera en helt ny by i Dalarna.

ISLAMISERING. Rabie Karam äger Vetenskapsskolan i Göteborg. Den har kritiserats av Skolinspektionen för att pojkar placeras längst fram och flickor längst bak i klassrummen. Anställda på skolan har också visat stöd till ISIS.

Till hösten öppnar han en ny skola i Gävle. Enligt Gefle Dagblad har skolan och personerna kring den ”tydlig koppling till islamistisk extremism”. Karam planerar också att öppna ännu en skola, som ska placeras i en helt ny by han planerar att bygga i Dalarna.

Skolinspektionen har sagt nej till skolan i Garpenberg, Dalarna men Karam försvarar den och sin nya by i sin överklagan där han skriver:


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela artikeln.
Testa en vecka för bara 19 kronor! Välj månadsprenumeration och använd rabattkoden svegot19

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Läs mer om Svegot Plus

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer