Ung liberal upprörd över klistermärken på sina valaffischer

Max Sjöberg, Liberala ungdomsförbundet, är upprörd över att någon har saboterat hans valaffischer med rasistiska klistermärken. Christoffer Dulny från Nordisk Alternativhöger håller inte med om att affischerna är saboterade. Inte heller ser han något rasistiskt i klistermärkena.

UPPRÖRDHET. Någon har satt klistermärken med budskapen “NEJ. UT.” och “Svenskar är vita” på valaffischer tillhörande Liberala ungdomsförbundet. Max Sjöberg, personen på affischerna, är mycket upprörd över detta. När han pratar med Sveriges Radio är han mycket oroad över att allt fler uttrycker “grov rasism” helt öppet.

— Det är första gången jag ser att det är så grovt och så rått och att det sker så öppet. Det är det som jag tycker är det mest obehagliga, egentligen. Att det sker så ogenerat.

— Den organiserade rasismen flyttar fram sina positioner som jag inte har sett tidigare.. Att folk är mer grovt rasistiska öppet. Det har blivit mer normaliserat och accepterat. Det är ju en hemsk utveckling!

Sjöberg var dock förberedd på detta. Han har valt att gå till val på migration och anti-rasism och var inställd på att många inte kommer uppskatta den sortens politik.

— Så här tror jag vissa delar av valrörelsen kommer se ut. När jag valde att min kampanj skulle handla om migration och anti-rasism så var jag inställd på att jag kommer att få ta en del hat, tyvärr. Man har nästan vant sig. Det är fruktansvärt att det är så.

Tidningen Svegot kontaktade den unga politikern för att få svar på vad det är för rasistiskt med klistermärkena, vad det är för grov rasism han hört och hur han upplever att detta har accepterats. Han avböjer dock att svara på några frågor.

Någon som däremot gärna svarar på frågor är Christoffer Dulny, grundare av Nordisk Alternativhöger som bland annat säljer de omtalade klistermärkena.

“Klistermärken är inte sabotage”

Dulny tycker för det första att Sjöberg borde vara glad över den exponering han fått. Att det är ett sabotage, som Sveriges Radio skriver i sin rubrik, håller han inte heller med om.

— För det första tycker jag att han skall vara väldigt glad för all uppmärksamhet han får. Vi borde nästan skicka en faktura till honom. För det andra, om man sätter upp en valaffisch på en anslagstavla så får man göra vad man vill med den. Det handlar inte om sabotage eller vandalisering. Det är ju helt befängt. Det är naturligtvis ingen brottslig gärning. Jag vill bara sortera ut vilka rättsliga förhållandena som råder här.

Han fortsätter resonera kring frågan om dessa klistermärken är rasistiska.

— Är då “NEJ. UT.” rasistiskt? Absolut inte. Det finns flera partier idag som driver återvandringsfrågan. Sverigedemokraterna, Alternativ för Sverige och Nordiska motståndsrörelsen. I Sverigedemokraternas fall kan man nu bli Sveriges största parti, så det är en helt legitim åsikt.

— Med tanke på att Liberalerna är ett extremt marginaliserat och snart utdött parti tycker jag att Max bör vara försiktig med att använda denna typ av tuff retorik.

— Vidare. Är då svenskar vita? Ja, enligt Wikipedia är svenskar en germansk etnisk folkgrupp. Nu har det ändrats en del på den svenska versionen men på engelska Wikipedia är definitionen tydlig.

“Max Sjöberg är den egentliga rasisten”

Det är alltså inte tal om någon rasism utan ett konstaterande av fakta. Däremot, menar Dulny, kan den politik som Max Sjöberg förespråkar absolut ses just rasistisk.

— Jag skulle vilja vända på steken och ifrågasätta vad hans budskap går ut på. Han säger ja till invandring, och nej till rasism. Han menar då att folk som inte ens vistas i landet har ett större existensberättingande än Sverigedemokrater, AFSare eller NMRare har. Folk som har en svensk bakgrund, vars förfäder har levt här i tusentals år.

— Det är en extremt radikal tolkning, och väldigt rasistiskt. För att inte en säga uppmaning till ett “mjukt folkmord”. FN, som soja-Max säkert har som förebild, har en definition av just mjukt folkmord. Det går ut på att man på olika sätt demoraliserar och trakasserar den inhemska befolkningen. Se bara på Tibet.

— Jag tycker att sådana som Max är ett hot mot demokratin och ett hot mot vår sammanhållning.

Upprörda liberaler finns det gott om nu för tiden, men om du som läsare vill hjälpa till att öka antalet så finns det nu nya klistermärken att köpa? Dulny berättar att det nu finns nya en ny, guldig, version av “NEJ.UT” och mycket annat  att inhandla hos Nordisk Alternativhöger. Missa inte heller att lyssna på deras podcast, Vita Pillret.


Hör hela intervjun med Christoffer Dulny nedan, där han går hårt åt Max Sjöberg och den politik han förespråkar.

Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela artikeln.
Testa en vecka för bara 19 kronor! Välj månadsprenumeration och använd rabattkoden svegot19

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Läs mer om Svegot Plus

Redan prenumerant? Logga in!

 

 

 

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!