Nattvandrare i Hörby nedslagen av “ungdomar”

En av de modiga personer i Hörby som försöker göra något åt den eskalerande kriminaliteten blev nedslagen och rånad. Han var på väg för att påbörja sitt pass som nattvandrare, en grupp vuxna personer som går runt i samhället för att försöka knyta kontakt med de kriminella. Mannen är sannerligen modig, men leder nattvandrare till ett tryggare samhälle?

OTRYGGHET. Lilla Hörby i Skåne. En liten stad med blott 15 000 invånare i hela kommunen. En liten lugn lantlig ort innan den livsfarliga mångkulturen tvingades på invånarna. I Hörby centrum finns det i dagsläget över 10 HVB-hem och 22 stycken sammanlagt i kommunen. I dessa hem bor det så gott som uteslutande utlänningar, främst afghaner och albanska “ungdomar”.

Hörby är inte längre en trygg plats. Samtiden har granskat situationen och finner ett samhälle i skräck. Många vågar inte längre på ut efter mörkrets inbrott. Gängen av “ensamkommande” äger gatorna. En 10-årig har blivit utsatt för en skenavrättning när han var ute och letade Pokémon. Våldtäkter. En gruppvåldtäkt.


Nattvandrarna är hjältar men är deras arbete för gäves? Hör även Magnus Söderman berätta om sin erfarenhet av nattvandrare i Svegot resonerar.

Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela artikeln.
Testa en vecka för bara 19 kronor! Välj månadsprenumeration och använd rabattkoden svegot19

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Läs mer om Svegot Plus

Redan prenumerant? Logga in!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}