Björklund vill samarbeta med S och MP

Sverigedemokraterna är inget alternativ

När Jan Björklund (L) gästade radioprogrammet P4 Extra här om dagen var han tydlig med att hans parti gott och väl kan samarbeta med Socialdemokraterna och Miljöpartiet efter valet. Däremot stängde han återigen dörren för Sverigedemokraterna.

VAL2018. Att politikerna i Sjuklövern verkar ha bestämt sig för att inte göra som i resten av Europa och åtminstone delvis respektera en stor del av väljarna var tydligt när Liberalernas partiledare gästade P4 Extra under tisdagen. Det blev också tydligt att hans parti utan tvekan passar in på benämningen vänsterliberalt. Bland annat sa Jan Björklund:

– Om en av fem röstar på dem kommer de att få väldigt många mandat i riksdagen och på så sätt ett inflytande. Men vi kommer samarbete med de partier som står oss nära, och inte heller med Vänsterpartiet eftersom de står så långt ifrån oss.

Vilka partier är det då som står Liberalerna nära? Alla utom SD och V. Det extremistiska Miljöpartiet anser Björklund stå Liberalerna nära och han ser inga problem att ingå ett samarbete med dem:

– Hellre det än att vi tar in Sverigedemokraterna i samarbetet, det vore ett olyckligt steg att ta. Det kommer inte att ske med Liberalernas hjälp.

Liberalerna kan alltså tänka sig att samregera med ett extremt vänsterparti som MP, vilka omfamnar feminism, öppna gränser och statligt tvång på individnivå. En röst på Liberalerna är alltså en röst på vänstern. Samma kan sägas för Centerpartiet. Annie Lööf har flörtat hämningslöst med Stefan Löfven och kommer mer än gärna dela säng med honom efter valnatten.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}