Ung Vänster ska “störa” Sverigedemokraternas torgmöte

Den 28 augusti ska Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson hålla ett torgmöte på Järntorget i Göteborg. Nu uppmanar ungdomsförbundet till regeringens samarbetsparti att samlas för att störa ut mötet och “krascha festen”.

HYCKLARVÄNSTERN. Det är bara en dryg månad kvar till valet och valrörelsen börjar nu ta fart på allvar. Partiledare och andra representanter åker land och rike runt för att hålla torgmöten, träffa väljare och försöka öka på sina röstantal med någon procentenhet.

När Sverigedemokraterna nu utlyst att även de ämnar hålla torgmöten tänker Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung Vänster inte acceptera väljarnas rätt att ostört få träffa och diskutera med folkvalda politiker. Istället bjuder nu Ung Vänster Göteborg och Bohuslän in till en motdemonstration, med det uttryckliga målet att “störa SD:s torgmöte så mycket det går”. Men skriver att man ska ta med polare, megafoner och kampvilja och kröner det hela med texten “inga rasister på Järntorget”.

Att Ung Vänster inte respekterar yttrandefriheten, eller att socialister i gemen har en så usel människosyn att de inte tror att folket är kapabla att höra flera olika budskap och fatta egna beslut, är ingen nyhet i sig. Snarare har det varit standard att vänstern inte bara försökt störa åsiktsmotståndares torgmöten och demonstrationer, utan även försökt attackera dem fysiskt.

Extra intressant blir det efter debatten som följde på årets upplaga av Almedalsveckan, där parti efter parti — inklusive Sverigedemokraterna — ropat på ett förbud mot det nationalsocialistiska partiet Nordiska Motståndsrörelsen. Upprördheten över att någon hade “skapat obehag” vid denna “demokratins fest” kanske var uppriktig, men den är inkonsekvent och hycklande.

Att störa möten, att hota politiska företrädare och att med våld attackera politiska motståndare har alltid varit vänsterns signum. Hade man konsekvent varit emot mötesstörningar så hade det åtminstone varit ärligt, men för vänstern har det aldrig handlat om det, utan istället har det handlat om att hitta de verktyg man kan för att genomföra det man helst av allt drömmer om — ett förbud mot sina politiska motståndare och ett införande av den totalitära diktaturen.

Läs även om föreningen Skiftets planer att störa på Sverigedemokraternas sommarfestival.

Se när Åkesson pekar ut Sjöstedts hyckleri

Lyssna på Svegot Resonerar för fördjupning

 

Du behöver ha Svegot Plus för att lyssna på Svegot Resonerar.
Testa en vecka för bara 19 kronor! Välj månadsprenumeration och använd rabattkoden svegot19

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Läs mer om Svegot Plus

Redan prenumerant? Logga in!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}