Skiftet förbereder kupp under SD-festival

Föreningen Skiftet uppmanar nu människor att skänka pengar för att de skall kunna genomföra en kupp under Sverigedemokraternas festvial i Sölvesborg. Man säger sig vilja protestera mot Sverigdemokraternas abort-politik. Det bör inte accepteras, med tanke på hur utsatta Sverigedemokraternas sympatisörer varit under alla år.

FÖRSTÖRA. Skiftet är enligt dem själva ett fristående demokratinätverk som finansieras av donationer, och består av “engagerade medborgare som vill ha ett skifte i samhället”. Enligt Rebecca Uvell, som granskat organisationen, verkar dock inget av detta stämma. Skiftet är helt enkelt den gamla föreningen Alliansfritt Sverige, som arbetade hårt för att ge Socialdemokraterna makten åter, i en något ny förpackning.

Grundaren av Alliansfritt Sverige heter Björn Fridén och var anställd av Socialdemokraterna och kunde alltså driva detta projekt under arbetstid, med full lön. Denna sortens påverkansföreningar brukar kallas NGOs (Non-Government Organizations) och utger sig ofta, som i Skiftets fall, för att vara någon sorts gräsrotsrörelse bestående av “engagerade medborgare” men är egentligen skapade och finansierade av rika individer, föreningar eller företag som vill påverka samhället och opinionen i en för dem gynnsam riktning.

George Soros, den välkände “finansmannen”, är den kanske mest uppmärksammade företrädaren för denna sortens opinionsbildning. Han finansierar projekt som Clinton Foundation, Open Society Foundations, Human Rights Watch och Every Voice, alla med en tydlig så kallad liberal agenda, inklusive vurmande för öppna gränser och motstånd mot aborter.

Kupp under Sverigedemokraternas festival

 

Daniel Frändelöv var själv på SD-festivalen förra året. Hur upplevde han det där och varför är det så skadligt att välja just dessa dagar att protestera mot SD?

Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela artikeln och lyssna på Svegot Resonerar.
Testa en vecka för bara 19 kronor! Välj månadsprenumeration och använd rabattkoden svegot19

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Läs mer om Svegot Plus

Redan prenumerant? Logga in!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}