Leksaksbutiker uppmanas plocka bort realistiska leksaksvapen

Är det lösningen på problemen?

Efter att polisen sköt ihjäl en man med Downs syndrom och autism som bar på ett leksaksvapen uppmanar nu branschorganisationen Lek- och Babybranschen alla leksaksbutiker i Sverige att plocka bort leksaksvapen som lätt kan förväxlas med riktiga vapen.

FÖRBUDSTRO. SVT Nyheter skriver om problemet med realistiska leksaksvapen som bland annat polisen upplever. Med jämna mellanrum rycker polisen ut då någon sett någon bära på en realistisk vapenkopia som de trott vara äkta och polisen är kritisk till att barn och unga får leka med verklighetstrogna vapenkopior.

Därför uppmanar leksaksbranschen nu alla leksaksbutiker att plocka bort dylikt från hyllorna.

Löser det problemen?

Jag hade själv turen att få leka med realistiska vapen när jag var liten. Därtill hade jag och några av mina vänner luftgevär vi sprang omkring med. Det var i slutet av 1980-talet och vi var inte ensamma om det. Några problem hade vi aldrig, antagligen eftersom ingen som såg oss ens kunde tänka tanken på att vi glin hade riktiga vapen.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela artikeln.
Testa en vecka för bara 19 kronor! Välj månadsprenumeration och använd rabattkoden svegot19

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Läs mer om Svegot Plus

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!