Svensk seger i internationell prickskyttetävling

I mycket hård konkurrens visade den svenska krigsmakten vad vi kan. Sverige stod som segrare i den internationella prickskyttetävlingen Europe Best Sniper Competition.

SVENSKT STÅL. Ett prickskyttepar från svenska flygvapnet vann den eftertraktade förstaplatsen i Europe Best Sniper Competition 2018. Inte nog med det, Sverige knep även fjärdeplatsen.

Mot sig hade svenskarna 36 lag från 19 länder, inklusive militära storheter som USA, Frankrike, Tyskland och Storbritannien.

Svenska hjältar från F17. Foto: Kevin S. Abel (Beskuret)

Tävlingen utspelas under fyra dagar och deltagarna tävlar i 30 olika moment, bland annat skytte från helikopter, från båt och pistolskytte. I tävlingen testas även deltagarnas kunnighet i bland annat navigation och sjukvård.

Det lilla landet i norr, med en svårt sargad försvarsmakt, lyckas alltså trots ett mycket kompetent motstånd inte bara vinna tävlingen utan även knipa fjärdeplatsen. Det säger en hel del om den svenska försvarsmakten och dess soldater.

Tidigare i somras var Sverige nära att vinna en liknande tävling för stridsvagnsbesättningar. Sverige hade ett stort försprång men tyvärr blev en av deltagarna skadad och det hela slutade med en respektabel andraplats.

På Youtube finns en film där man kan se de svenska prickskytteparet under tävlingen.

 

Källa Cornucopia
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!