De polska brandmännen åker hem

"Våra brandmän har inte fått genusutbildning, men släcka bränder kan de"

Efter två veckor i Sverige åker nu de polska hjältarna hem igen, efter att ha tackats av både kronprinsessan och inrikesministern.

MÄN. De polska brandmän som för två veckor sedan anlände till Sverige för att hjälpa oss att bekämpa skogsbränderna har nu slutfört sitt uppdrag och börjat resan hem.

Tack vare deras insatser och en hel del regn räknar man med att över 1 000 hektar skog har räddats från att brinna upp. Poland Daily berättar att de fått besök av både kronprinsessan och inrikesminister Morgan Johansson.

— Efter två veckors uppdrag i Sverige har brandmännen kommit hem igen. De senaste 14 dagarna har de räddat över 1000 hektar svensk skog från bränderna. Våra brandmän åkte till Sverige den 22 juni och tack vare hårt arbete och vänligt väder har situationen börjat normaliseras. Det har kommit mycket regn i Sverige förra veckan. De har fått besök av kronprinsessan Victoria och tidigare blev det personligen tackade av inrikesminister Morgan Johansson.

Poland Daily skriver att detta får ses som mycket bra PR för Polen och att deras brandmän, även om de inte fått genusutbildning, ändå lyckas släcka bränder.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!