Bodde i Irak men fick halv miljon i bidrag

Svaret på frågan varför alla vill komma till Sverige

Svaret finns alltid där i bakhuvudet men ibland är det svårt att sätta ord på det. Det är lite som med träden och skogen. Exemplen är så många att de överväldigar oss. Låt oss därför titta på ett

BLÅSTA IGEN. Kristianstadsbladet berättar om en medelålders kvinna som tidigare varit bosatt i Kristianstad. Sedan flyttade hon (hem) till Irak men tänkte att det inte var någon bra idé att berätta det för svenska myndigheter. Så någon flyttanmälan kom aldrig.

Mellan sommaren 2013 till sommaren 2017 har därför svenska skattemedel betalats ut till kvinnan i form av bostadsbidrag, föräldrapenning och barn- och flerbarnsbidrag. Totalt rör det sig om en halv miljon kronor under de fyra åren.

Till sist kom utredare på Försäkringskassan fram till att det var något lurt och nu är kvinnan anmäld för grovt bidragsbrott. Nu ska ingen hålla andan på att kvinnan kommer att straffas eller att pengarna kommer betalas tillbaka, hon bor i Irak, ett land som nu för tiden inte är mest känt för ordning och reda. Utredningen kommer antagligen kosta mer än vad hon blåste Sverige på.

Men vi önskar självfallet polisen lycka till och hoppas de klämmer åt henne rejält. Det enda vi kan glädjas åt är att hon i vart fall inte bor i Sverige.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!