Danskt burkaförbud träder i kraft – muslimer får hjälp att demonstrera

I dag träder den nya danska lagen i kraft som gör det förbjudet att bära ansiktstäckande klädsel på allmän plats. Även om lagen innefattar alla former av dylik klädsel så är den uppenbart riktad mot de muslimska plaggen burka och niqab. I och med att lagen träder i kraft ska en demonstration genomföras i Köpenhamn där man trotsar förbudet.

KONTRAISLAMISERING. Tidningen Reuters har talat med Sabina som är en av arrangörerna av dagens demonstration. Hon har, tillsammans med andra muslimska kvinnor bildat Kvinder I Dialog med syfte att protestera mot lagen och bedriva opinion för kvinnors rätt att skyla sig enligt den muslimska religionen. Hon säger:


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela artikeln.
Testa en vecka för bara 19 kronor! Välj månadsprenumeration och använd rabattkoden svegot19

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Läs mer om Svegot Plus

Redan prenumerant? Logga in!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}