Vad får en idrottsförening att stödja Agenda 2030?

När idrottsföreningar godhetssignalerar genom att köra speedway i orangea västar, stödjer de i själva verket FNs Agenda 2030 som syftar till en världsomfattande socialism och utrotandet av nationalstaterna, skriver signaturen Carl Af Finspång.

INSÄNDARE. Godhetssignalering är något man stöter på ibland. Min känsla är att detta fenomen var vanligare för ett par år sedan, men att det fortfarande dyker upp lite då och då i offentligheten. Jag tror helt enkelt att folk har tröttnat på denna meningslösa godhetssignalering.

Godhetssignalering är när man signalerar något som är väldigt ytligt, som inte kommer att kosta mycket för signaleraren och som görs för egen vinning. Oftast är det en politiskt korrekt åsikt som stöds. Inte allt för sällan handlar godhetssignaleringen om invandring, men det kan även handla om andra saker, exempelvis om att ”ta ställning mot våld mot kvinnor”, vilket är vad denna insändare kommer att handla om.

Den anrika speedwayklubben Vargarna Speedway körde i torsdags 26 juli en så kallad Orange-match för ”att ta ställning mot våld mot kvinnor”. Det gör man genom att sälja ut hela sin identitet och i det här fallet köra med orangea västar, som man sedan auktionerar ut efter matchen där pengarna går till ”UN Women Nationell kommitté Sverige”. Även all försäljning av souvenirer gick till UN Women denna match.

Det är inte bara Vargarna som gjort en orange-match, utan även ishockeyklubben Vita Hästen. Vargarna och Vita Hästen har något gemensamt, utöver det att bägge lagen är från Norrköping, vilket jag återkommer till sedan.

Det är både töntigt och farligt

Låt mig citera Anders Lindberg, politisk redaktör på Aftonbladet:

”Jag tycker det här är töntigt, på gränsen till ännu töntigare.”

Frågan är om ens dubbelmördaren Anders Eklund skulle svara ja på frågan: ”Är du för våld mot kvinnor?” För det är underförstått att detta är riktat mot vita medelåldersmän. I pausen under matchen stod Maria Andersson (representant från UN Women Nationell kommitté Sverige) och talade med gråten i halsen om hur synd det är om kvinnor världen över. Att könsstympningar i Afrika med mera ligger på vita mäns bord att lösa. Rena känslosåsen. Och hur viktigt det var att alla män tog ställning mot våld mot kvinnor för att kunna uppnå de globala målen till år 2030 där våld mot kvinnor är utrotat – Agenda 2030. 

Agenda 2030 (en förlängning av Agenda 21), är FNs globala mål för 2030. I praktiken en världsomfattande socialism med ett slutmål som liknar Sovjetunionens. Agendan tar bort den nationella identiteten hos folken och folkutbytet i Väst ska fullbordas. Jag rekommenderar David Ickes föreläsning för djupare analys av Agenda 2030 (se nedan).

Dolt budskap bakom orangea färgen

Vad UN Women har gjort här är alltså att ta ett budskap som alla håller med om, paketerat det i orangea färger – men skrapar man bort färgen är det något helt annat som gömmer sig där bakom.  

Vad Vargarna och Vita Hästen har gemensamt och som troligen har lett dem till denna töntiga (och samtidigt farliga) godhetssignalering är föreningarnas styrelsesammansättningar. Vita Hästen fick en kvinna som ny ordförande inför säsongen 2017 och Vargarna som tidigare hade en styrelse med sju män, har efter årsmötet i våras fyra kvinnor och tre män. Utan dessa kvinnor hade man troligtvis inte ägnat sig åt sådant här larv. Och inte heller ställt sig bakom Agenda 2030 vilket i förlängningen betyder utrotandet av sitt eget folk.  

Carl Af Finspång
Följ mig på Twitter: @carlaffinspang och mina artiklar på altnorden.se

 

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}