Förundersökning inledd mot flygsabotören Elin Ersson

Kanske gjorde hon faktiskt en god gärning ändå?

Först meddelade polisen att de inte ansåg att Elin Ersson, 21, gjort sig skyldig till luftfartssabotage. I fredags inledde en åklagare förundersökning mot den unga flyktingaktivisten.

FLYGSABOTÖR. Flyktingaktivisten Elin Ersson köpte i måndags biljett till ett flyg från Landvetter i Göteborg med Turkish Airways. Ombord trodde hon att en ung afghan skulle finns – honom skulle hon rädda från utvisning. När han inte var där fick hon i stället syn på en 52-årig kriminell afghan som hon genast flyttade över sina ömhetsbetygelser på.

Ersson vägrade sätta sig ner och spänna fast sig i flygstolen. I stället stod hon upp och sände live på Facebook via sin mobiltelefon. Hon gick omkring i planet och förklarade att mannen har rätt att stanna i Sverige (vilket han alltså inte har), alltmedan övriga passagerare ropade åt henne att sätta sig ner. Det brydde hon sig inte ett dugg om.

Personalen talade om för henne att hon var en unruly passenger (en oregerlig passagerare) och att hon måste sätta sig. Det brydde hon sig inte heller om. För Elin Ersson är godast i hela världen och hon trodde sig utföra ett hjältedåd ombord på det där planet. Hon grät och ylade om att den misshandelsdömde 52-åringen skulle dö om han flögs till Kabul.

“Över huvud taget inget brott”

Häromdagen skrev migrationsälskande Dagens Nyheter att Elin Ersson absolut inte hade begått något brott, än mindre något omoraliskt. Tidningen intervjuade Hans Lippens, presstalesperson på Polisen region Väst, och han höll helt med DN. Han sa:


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela artikeln.
Testa en vecka för bara 19 kronor! Välj månadsprenumeration och använd rabattkoden svegot19

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Läs mer om Svegot Plus

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!