Macron anklagas för att ha en romantisk relation med sin livvakt

– Han är inte min älskare, säger presidenten

För en tid sedan dök filmer upp på internet som visar att Emmanuel Macrons livvakt Alexandre Benalla använde extremt våld mot demonstranter från det så kallade Svarta Blocket under 1 maj. Att presidenten först nöjde sig med två veckors avstängning för livvakten har satt igång vilda rykten.

PRESIDENTÄLSKARE? Livvakten Alexandre Benalla, 28, pekas nu ut som president Emmanuel Macrons älskare – något presidenten förnekar. Men många har förstås undrat varför han som väldigt ung inledde en relation och senare gifte sig med den 24 år äldre Brigitte. Enligt uppgifter inleddes relationen när hon var 16-årige Macrons dramalärare.

Att unga homosexuella män väljer en äldre kvinna för att dölja sin sexualitet är inte helt okänt. Kvinnan får en ung snygg make och mannen kan smyga med sin homosexualitet. Ryktena fick vingar när tidningen Le Monde 18 juli kunde visa filmer av hur Benalla iförd en kravallpolishjälm, kastar sig in bland demonstranter, slår dem och bär bort dem.

Trots övervåldet och det faktum att en livvakt inte har rätt att uppträda som kravallpolis, nöjde sig Macron med att bara stänga av livvakten i två veckor. När protesterna blev för högljudda fick Alexandre Benalla sparken, men skadan var redan skedd. Det faktum att livvakten först fick ett så lågt straff har fått fransmännen att spekulera i om de två är romantiskt involverade med varandra.

– Han är inte min älskare, förklarade Macron i tisdags.

“De kan komma och hitta mig”

Presidenten tar själv på sig skulden:

– Den skyldige här är jag. Om folk letar efter någon ansvarig så är det jag, bara jag. De kan komma och hitta mig.

Detta uttalande ledde till skapandet av Facebook-gruppen ”Allons chercher Macron” [Låt oss hitta Macron]. I morgon lördag ska människor samlas utanför Elyséepalatset för att försöka locka fram presidenten. I skrivande stund har 9 400 människor aviserat att de tänker komma och 61 000 är intresserade.

Den politiska oppositionen kräver också att presidenten förklarar sig för det franska folket, alternativt låter sig utfrågas av en parlamentarisk kommitté. Éric Ciotti från Republikanska partiet twittrade sarkastiskt om att Macron ”föredrar att förklara sig för sin egen lilla kast snarare än att ge fransmännen den förklaring de väntar på”.

Det återstår att se om Emmanuel Macron klarar sig helskinnad ur den här krisen.

Källa Express
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}