Hälften av danskarna och svenskarna föredrar en nordisk union framför EU

Sentio har på uppdrag av den norska tidningen Klassekampen frågat tusen personer i de tre skandinaviska länderna om de skulle vilja byta ut EU-medlemskapet mot en nordisk union.

NORDISKT. 47 procent av svenskarna och 45 procent av danskarna svarade att de hellre skulle vara med i en union mellan de nordiska länderna Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island än stanna kvar i EU. Bara 32 respektive 36 procent föredrar EU, resten sa sig inte veta.

Eftersom Norge inte är med i EU fick norrmännen tre alternativ att välja mellan. 52 procent sa sig föredra att fortsätta som nu, alltså att vara utanför EU med det särskilda partnerskap landet har. 31 procent valde en nordisk union och bara 10 procent valde EU-medlemskap.

Finländare och islänningar deltog inte i undersökningen.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!