Vilka skulle utföra terrordådet i Sverige?

I går meddelade USA att fyra IS-ledare som planerade terror i Sverige har dödats med höghastighetesmissiler. Ledarna slogs ut, men var är fotfolket som skulle utföra attentatet?

IS-TERROR. Visst är det fantastiskt bra att fyra islamister som ville utföra ännu ett terrordåd i Sverige har tagits av daga. Men ska vi verkligen tro att det var dessa fyra högt uppsatta IS-ledare som skulle ta sig till Sverige och utföra själva attentatet?

Det tror inte jag. Jag tror att terrorgrupper är uppbyggda som de flesta företag, det vill säga de har en ledning som pekar med hela handen och drar upp strategin för verksamheten. Under sig har de en kader av villiga och blodtörstiga typer som är beredda att spränga sig själva i luften för den “goda sakens skull”. Och givetvis för den egna platsen i paradiset.

Ingen ska därför inbilla mig att faran för Sverige är över i och med dödandet av de fyra muslimer som hette Simak, Abu Awf, Abu-Quddamah och Sharif al-Ragab. Enligt amerikanska försvarsdepartementet hade dessa långtgående planer på att slå till med terror i Sverige. Kanske var planen redan klar? Kanske står terroristerna startklara i detta nu här i vårt land? Ska ingen försöka leta rätt på dem?


Du behöver ha Svegot Plus för att lyssna på hela intervjun.
Testa en vecka för bara 19 kronor! Välj månadsprenumeration och använd rabattkoden svegot19

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Läs mer om Svegot Plus

Redan prenumerant? Logga in!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}