Malaysisk imam gifte sig med 11-åring

”Jag har velat ha henne sedan hon var sju år”

En 41-årig imam från Malaysia som redan hade två fruar, har tagit sig en 11-årig barnbrud vid namn Ayu. En domstol har dömt honom till böter för att han inte inväntade tillstånd från dem att gifta sig med ett barn, och för att han glömde fråga de andra fruarna om de accepterade ytterligare en fru.

BARNÄKTENSKAP. I tidningen Pattayaone News kan man läsa imamens förklaring till val av brud:

– Jag har känt Ayu sedan hon var liten för vi bodde grannar. Jag gav henne Koran-lektioner. Då bestämde jag mig för att en dag ta henne som min fru, vilket jag gjort nu fyra år senare.

Imamen försäkrar att äktenskapet inte drevs på av lust, och att det bara är världen utanför som är chockerad – hemma i byn är alla med på föreningen. Han förklarade också att han hade visat sina vänner ett foto på flickan när han var i Mecka, och de gav sina välsignelser eftersom flickan inte går i skolan och kommer från en fattig familj. Imamens avsikt, säger han, är att skydda och försörja Ayu.

– Jag förstår att man skäller på mig och kritiserar mig, men det är främlingar som inte känner mig eller Ayus familj. Jag hoppas att alla mina tre fruar kan leva i kärlek och harmoni.

Alla fruarna har dock inte träffats ännu – imamen vill ”skydda deras känslor”. När bröllopet som hölls i Narithiwat i Thailand blev känt, luftade fru nummer två sina heta känslor på sociala medier. Och därmed blev historien viral.

– Jag lovar att styra upp vårt hushåll på ett bra sätt. Sluta förolämpa oss och be i stället för att vi ska bli lyckliga tillsammans.

I Malaysia har känslorna varit upprörda och många har krävt att imamen ska annullera äktenskapet med barnbruden, men det har han vägrat. Den 10 juli dömdes han dock av en domstol att betala motsvarande 4 000 kronor i böter – för att han inte inväntat domstolens tillstånd att gifta sig med en minderårig och för att han inte bett de andra fruarna om lov.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}