Afghansk familjefejd bakom syraattack på treåring

Fadern tros ligga bakom – försökte hämnas på exfrun

Den treårige pojke som i lördags utsattes för en syraattack i engelska Worcester, kan ha varit ett oskyldigt offer för en konflikt mellan föräldrarna. Kort efter händelsen grep polisen en 39-årig man, pojkens pappa, och han ska enligt uppgift ha varit våldsam och hotfull mot pojkens mamma sedan de skildes för ett år sedan.

SYRAATTACK. Paret kom till Storbritannien för elva år sedan från Afghanistan, och bosatte sig i Wolverhampton. För ett år sedan beslutade dock kvinnan sig för att hon ville skiljas, och flyttade till ett hus i Worcester med sina tre barn – tio, åtta och tre år gamla. Enligt grannar var det mycket gap och skrik i samband med skilsmässan, mannen ska också ha påstått att han inte fick lov att träffa sina barn, rapporterar Daily Mail.

Anlitade romska slagskämpar

De senaste åren ska kvinnan ha slutat bära slöja och efter skilsmässan flyttade hon och barnen till en hemlig adress. Exmaken fick dock nys om var de befann sig, när en bild på ett av barnen dök upp i en lokaltidning. Av allt att döma anlitade han då tre, nu gripna, unga romska män från Östeuropa för att utföra en gruvlig hämnd mot exhustrun. Enligt uppgift är de tre, 22, 25 och 26 år gamla männen, framstående inom den för romer och resande typiska kampsport som kallas bare knuckle fighting, alltså knytnävsslagsmål utan handskar. Men att kasta syra på en ensam kvinna klarade de uppenbarligen inte, istället blev det treåringen som hamnade i skottlinjen, med svåra skador på armar och ansikte som följd. En femte man, en 41-åring, ska också ha gripits misstänkt för inblandning i dådet.

Skyddat boende

Efter att pojken fått behandling på sjukhus för sina skador har polisen nu fört honom och hans mamma till ett skyddat boende, eftersom man fruktar fler attacker. Polisen säger att man “håller alla dörrar öppna” vad gäller motivet, men har avfärdat alla spekulationer om hatbrott eller någon koppling till den demonstration English Defence League genomförde i närheten av brottsplatsen. En granne säger:

– Huset där hon bodde var ett skyddat boende. Vi har fått veta att någon fått betalt för att attackera kvinnan – men missade och träffade pojken i stället. Det är äckligt att någon skulle göra så här.

Enligt polisen finns det gott om filmer från övervakningskameror och andra bevis mot de misstänkta. Samtliga fem har anhållits misstänkta för grov misshandel och kommer att begäras häktade.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}