Tommy Robinsons fru hotad med syra-attack

Tommy Robinsons advokater försöker fortfarande få till ett överklagande då de anser att rättegången inte gått rätt till. Nyligen fick 35-åringen ett mycket obehagligt hot levererat till sin cell.

SKRÄCK. Tommy Robinsons advokater fortsätter kämpa med att få honom ur fängelset. De hävdar nu att den domare som dömde honom till 13 månaders fängelse inte ens såg den film som låg till grund för hans straff, och det samma gäller hans försvarsadvokat.

Hade de sett filmen hade de förstått att Robinson gjort allt i sin makt för att inte bryta mot det förbud att rapportera om rättegången som han dömts för. Han har till och med utbildat sig i medielagar hos en advokatfirma för att inte råka bryta mot några regler.

I live-sändningen visar Robinson att han är medveten om förbudet och gör sitt bästa för att inte bryta mot detta. Det finns med andra ord inget uppsåt, hävdar hans advokat. Man påpekar även att Robinson var under stor press när han tog de beslut som ledde till fängelsestraffet.

“Han kunde inte förväntas ta kloka beslut under de pressade omständigheterna eftersom hans frihet stod på spel” står det i överklagan.

Tyvärr har Robinsons situation blivit än mer pressad. Han hålls, för sin egen säkerhets skull, isolerad från andra fångar då risken för överfall är hög. Han lämnar inte ens cellen för att äta. Tyvärr är han inte skyddad från hot.

En fånge levererade ett meddelande som troligen kommer från Sayful Islam (“islams svärd”), en känd islamist och förespråkare av terror i islams namn. I meddelandet kunde Robinson läsa att han själv skulle bli mördad och att hans fru, vars fulla namn användes, skulle få syra kastad i sitt ansikte.

Det är svårt att tänka sig vad Robinson går igenom där han sitter isolerad, omringad av fiender. Att nu även få hot mot sin familj levererade till sin cell är mer än vad många skulle klara av.

Källa The Times
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!