Sverige prioriterar utlänningar, Italien prioriterar italienare

I Italien blir sund nationalistisk politik allt mer populär. Under tiden slösar bland andra Nacka kommun stora pengar på att låta bostadsrätter stå tomma. De är nämligen öronmärkta för nyinvandrade utlänningar.

MOTSATSER. Nacka kommun har ansett sig tvungen att köpa 186 bostadsrätter, varav hela 120 i år. Kommunen har blivit en “betydande aktör” på bostadsmarknaden. Det i sig är illa nog. En kommun med alla sina resurser bör inte konkurrera med privatpersoner på bostadsmarknaden. De enda som är glada är försäljarna eftersom det är svårt att tänka sig att en kommun backar från en budgivning. Eftersom det är andras pengar är det ju bara att buda på tills kommunen fått lägenheten.

De inköpta bostadsrätterna ska gå till “sociala ändamål”, vilket får tankarna att gå till uteliggare, missbrukare och andra på samhällets botten. I teorin stämmer det kanske men i praktiken handlar det främst om vår nya adel, de nyanlända. Denna grupp människor är så prioriterade att lägenheter tillåts stå tomma i väntan på sina nya hyresgäster. Att svenskar letar bostad under tiden bryr sig kommunen föga om.

När Nacka Värmdö Posten frågar kommunens ansvarige för bostadsförsörjning blir det tydligt vem som prioriteras. Andra målgrupper än nyanlända får bo på gatan, hos sina föräldrar, i en källare eller i en kompis soffa. Lägenheterna som står tomma kan de glömma.


Du behöver ha Svegot Plus för att lyssna på hela intervjun.
Testa en vecka för bara 19 kronor! Välj månadsprenumeration och använd rabattkoden svegot19

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Läs mer om Svegot Plus

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!