Svenska folket älskar Polen, Polen älskar svenska folket

Polen skickar hjälp när Sverige behöver den som mest. Vart de polska brandmännen än kommer hyllar folk deras insats. Vi svenskar ska vara väldigt glada över att polackerna inte är långsinta med tanke på hur vår regering har behandlat deras land.

SOLIDARITET. Man blir varm i hjärtat när man ser 44 brandbilar lastade med 139 brandmän som Polen skickat, rulla genom Sverige. Vart de än kommer tutar bilar, människor vinkar och allt stannar upp. De blir mottagna som de hjältar de är. På Facebook är mitt flöde fyllt av filmer och hyllningar.

Lasse Jansson passade på att möta brandmännen för att ge dem en dalahäst per brandbil. Han säger att de är mycket glada över mottagandet:

Lasse Jansson överlämnar sin gåva.

— De var jätteglada för mottagandet hittills. Folk står överallt efter vägen och visar sin tacksamhet. De kommer att vara i Sverige två veckor. Jag gav dem Dalahästar att smycka sina bilar med. Alla såg oerhört glada ut, man kan lugnt säga att de är eftertraktade.

Vi ska vara tacksamma

Med tanke på hur den svenska regeringen behandlat Polen ska vi vara glada att de ens lyfter ett finger. Vår statsminister Stefan Löfven har sagt att Polen bör få mindre bidrag från EU om de inte accepterar påtvingad invandring.

Inrikesminister Morgan Johansson kallade en nationalistisk demonstration för “högerextrem” och sa att den innehöll “starka nazistiska och antijudiska inslag”. Han avslutade tweeten med att konstatera att “detta måste slås tillbaka”.

Ett mycket märkligt uttalande av en inrikesminister och givetvis skadligt för relationen mellan Sverige och Polen. I svenska medier utmålas Polen gång på gång som ett land fyllt av rasister och högerextremister. Förhållandet länderna emellan är minst sagt dåligt.

Men som tur är så är polackerna varken lättkränkta eller långsinta. I stället kommer de till vår hjälp när vi behöver den som mest. För de vill hjälpa det svenska folket – hur vår regering än beter sig. Nyheter Idag har talat med Dominik Tarczyński från partiet Lag och Rättvisa:

— Vi hjälper det svenska folket, inte er regering.

Stefan Löfven har återkommande tackat EU för att Sverige får hjälp från utlandet, men Tarczyński menar att deras hjälp inte har något med EU att göra.

— Det är ett skämt. Det har ingenting att göra med Europeiska unionen. Det är våra polska hjärtan, vi vill hjälpa. Alla vet det.

— Vi är inte fascister eller populister. Vi är stolta polska européer. Vi är öppna och vi är beredda att hjälpa till när det behövs, var som helst i Europa. Den här situationen visar bara att vi vill hjälpa till!

Nationalism mot globalism

Polen har tydligt tagit ställning mot globalismen och landets motvilja mot invandring grundar sig helt enkelt i att de vill att Polen ska förbli polskt. Några stängda gränser är det dock inte tal om. De har gladeligen tagit emot en miljon gästarbetare från det kulturellt närstående Ukraina, men när det gäller illegal och muslimsk invandring är det stopp, något regeringen lovat sina väljare.

Vi kan konstatera att Polen ser efter sina egna först. Vi kan även konstatera att de har resurser att skicka när Sverige saknar. Slutligen kan vi ställa oss den retoriska frågan vad våra egna resurser egentligen används till? Varför har vi inte råd med något så grundläggande som tillräcklig förmåga att släcka bränder? Och hur kommer det sig att Polen har det? Jag tror ni redan vet svaret.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!