Rånare sköts till döds av polisen i Linköping

Jakten på ett gäng rånare fick en mycket dramatisk avslutning i Linköping natten mot lördag. Rånaren gick till attack mot polismannen som kände sig tvingad att avfyra sitt tjänstevapen fyra gånger. Ett av skotten träffade rånaren i ansiktet och han avled kort senare. Respekten för poliskåren är i botten, och det är inte svårt att förstå varför.

SKOTTLOSSNING. En polispatrull i Linköping jagade natten till lördag några misstänkta rånare. Rånen hade skett på en badplats och flera personer hade blivit av med både värdesaker och kläder.

Rånarna lämnar platsen men blir kort därefter upptäckta av en polispatrull. När de ska gripa rånarna blir poliserna separerade ifrån varandra och en blir attackerad av den misstänkte rånaren.

Trots att polisen använde både batong och pepparspray lyckades rånaren ta strupgrepp på denne, enligt källor till Aftonbladet. Då väljer polisen att dra sitt tjänstevapen och avfyra två skott mot angriparens ben, ett i låret och ett i underbenet. Det hjälper föga – polisen sitter fortfarande fast i strypgreppen. Då avlossar polismannen ett skott över sin egen axel, och träffar rånaren i axeln. Ändå släpper han inte greppet.

Polisen skjuter en sista gång och kulan träffar i gärningsmannen i ansiktet och han avlider kort efter. Mannen har identifierats och hans anhöriga har kontaktats.

Polisen inger inte respekt längre

Du behöver ha Svegot Plus för att lyssna när Magnus Söderman och Daniel “Conrad” Frändelöv
resonerar vidare och gräver djupare i Svegot Resonerar.
Testa en vecka för bara 19 kronor! Välj månadsprenumeration och använd rabattkoden svegot19

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Läs mer om Svegot Plus

Redan prenumerant? Logga in!

 

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}