Henrik Palmgren: Vi blir diskriminerade och det är direkt farligt

Henrik Palmgren, mannen bakom mycket populära medieplattformen Red Ice varnar i en intervju med Tidningen Svegot för att pressa tillbaka dem som tycker annorlunda. Vi får även veta detaljerna kring avstängningen och hur Palmgren mår efter allt kaos som varit. Plus-prenumeranter kan höra hela intervjun längst ned i artikeln.

KAMP. För ett år sedan utsattes den alternativa medieplattformen Red Ice för en avancerad IT-attack där hackare lyckades tränga in i både telefoner och datorer och förstörde allt de kunde. För Henrik Palmgren, som precis hade blivit far, var detta givetvis ett mycket hårt slag. Eftersom deras adress blivit offentlig tog de beslutet att flytta. Precis när de kommit i ordning i nya studion kommer nästa bakslag – betalningstjänsten Paypal valde att stänga ned Red Ice konto utan att närmare precisera varför.

Tidningen Svegot kontaktade Palmgren för att kolla läget. I en lång intervju diskuterar vi vad som hände och vilka som ligger bakom. Palmgren kommer även med en skarp varning till dem som gör sitt bästa för att förhindra en öppen debatt – det kommer att få konsekvenser.

Intervju med Henrik Palmgren

Paypal har alltså stängt ned ert konto. Berätta!

— Det verkar vara en stor “pushback” mot alla som är lite mer åt höger. Alla som inte är vänsteretablissemanget eller vem som helst som har lite kritik mot vart den moderna vägen är på väg. Det finns andra som Faith Goldy som blivit nedstängd. Även Millenial Matt, och de stängde ned Patrick som jobbar med oss och som ligger bakom Identity Europa för länge sedan. För ett eller två år sedan stängde man ned Kevin McDonald och Jared Taylor. De har varit på attack rätt länge, men det var en ny “push” som hände nu i mitten av juli. Exakt vad som driver det vet jag inte, men det är väl “the usual suspects”. Antagligen går de direkt på Paypal eller så ger de sig på Visa/Mastercard.

När noterade du vad som hänt?

— Klockan 3 på morgonen, från någon Paul. Paul från Paypal sitter alltså och stänger ned oss klockan tre på morgonen om det inte är en fördröjning på mejlen. Det känns nästan som om det är individer inom Paypal som gör sånt här.

— Jag tittade lite snabbt på Paypals policy om sånt här. De har ett dokument som heter “code of business conducts and ethics”. Alltså etik och hur de driver sitt företag. En fin presentation som de har. Det är ett ganska långt dokument på 50 sidor, men redan i början pratar de om “inclusion” och scrollar man ned lite får man läsa vad deras stora och övergripande ideér är. Under rubriken “respect and value uniqueness” kan man läsa “activly listen and seek diversity of thought”.

Åh, herregud…

— Jag tycker det är ganska spännande att de eftersöker mångfald i tänkande och speciellt fritänkande. De går ju helt emot sina egna principer.

Är det någon idé att driva ett mål mot Paypal?

— Kanske en “class action lawsuit”, att en hel grupp går ihop för att stämma Paypal. Det ska bli spännande att se vart detta är på väg. Det är ju lite kris för oss, det har varit kris och det kommer att vara kris beroende på vad vi hittar för alternativ.

— Det kan vara någon form av förarbete som har skett. Vi har nämligen sökt upp en alternativ betalningstjänst men där fick vi veta att vi står på en sorts svartlista, vår produkt är inte godkänd. Vår produkt är ju politiska kommentarer om det som sker.

Men är det inte lite konstigt att de inte gett sig på er innan med tanke på er storlek? Har du gått och väntat på detta?

— Ja, skumt nog har jag faktiskt gjort det. Men jag ville inte tänka på det, jag tryckte tillbaka de tankarna. De bubblade dock upp lite då och då. Jag tar på mig ansvaret för detta, givetvis. Vi började breda ut oss mer och mer och började ta betalt via checkar och kryptovaluta. Men Paypal var så pass bekvämt och fungerade så bra så jag nöjde mig tyvärr av bekvämlighet med att behålla Paypal.

— På något sätt kände jag faktiskt på mig att det var på väg. Ända sedan vi blev hackade förra året har det varit ganska kaotiskt för oss och det är en stor process att byta betalningssystem. Det har varit ett orosmoln som jag har skjutit upp och nu får vi ta smällen.

— Jag vet inte, det är så skumt det som sker nu … Jag vill hälsa en sak till våra politiska motståndare som skrattar och är glada åt det som händer. Det ni måste fatta är att de kommer efter även er. De kommer breda ut sig och de kommer att ta över. Eftersom det är en högervind som blåser genom Europa och Västvärlden just nu, en “pushback” mot allt som händer. Ju mer vänstern gottar sig åt det som händer nu, ju mer vrede kommer högern att ha när de tar över. Man kommer att vilja slå tillbaka, och då kommer de efter även er. Fatta det!

— Vi vill ju inte att någon annan ska stängas ned. Vi vill inte att någon som har andra åsikter än vi har ska tystas, vi tror på det fria ordet. Att man ska kunna tänka och säga det man vill. Man ska kunna driva vilket företag man vill, förutom exempelvis pedofili, droger och terrorism. Men vi är på samma lista som dessa, vi är bannlysta.

Ja, och varför gör de såhär? Tror de att vi ska lägga ned? Att vi ska tänka: “Jaha, nu stängde paypal av oss. Då lägger vi ned.” Det är klart vi inte gör det, vi kommer alltid att kämpa på.

— Jag tror att Paypal tycker det är för obekvämt helt enkelt. Men det kommer inte fungera. Våra fiender, våra politiska och ideologiska fiender, de som förklarat oss som fiender, det kommer att fortsätta trycka på. De nöjer sig inte. Snart ger de sig på Infowars, Mike Cernovich, Rubin Report och Stefan Molyneux. Var tar det slut någonstans? Det tar inte slut! De kommer att fortsätta trycka på. Och ju fler av dessa större medieplattformar man stänger ned desto större blir vreden mot vänstern och företagen. De kommer att få ta konsekvenserna av sitt beteende, så är det ju bara.

Vi vill ha en öppen debatt, men det verkar inte dessa människor vilja ha. Är det för att de vet att vi har rätt?

— Det måste ju vara något med det! Det är ju inte så att våra åsikter är helt tokiga och helt utan värde. Av någon anledning är de såpass oroliga att de beslutat sig att gå på banker och andra finansiella institutioner för att de ska stänga ned alternativa medieplattformar. De är rädda för något i vårt meddelande och de dialoger vi har i våra program.

Ja, och det ligger ju betydligt mörkare krafter bakom dessa vänstergalningar, på ett större plan än vad många kanske inser.

— Precis. Jag tror att det är sammanvävt med det man kallar “deep state” och “shadow government”. De kallar det för den liberala världsordningen. Före detta CIA-agenten Philip Mudd stod i TV för några dagar sedan och sa att en “shadow government” kanske behöver ta över.

— Alla dessa Trump-supportrar, en stor demografisk grupp, måste förtryckas. De blir utslängda från barer, folk vägrar sälja sina hus till dem. Totala galningar! De diskriminerar!

Du har haft ett tufft år med flytt, hackning och ni har blivit föräldrar. Hur är läget egentligen?

— Vi har stöd från så många underbara människor där ute. Det är det man känner när man står inför sådant här och det känns så skönt. Det finns folk som vill hjälpa till. Om man gör en video som vi gjorde, där vi i stort sett ber folk om pengar vilket jag hatar, så får man hjälp från väldigt många. Jag vill rikta ett särskilt tack till alla svenskar som hjälpt oss. Tack så hemskt mycket, ni är fantastiska. Vi hade inte överlevt utan er!

— Dagen innan vi visste att vi skulle få stöd kändes det väldigt tungt. Vad kommer hända nu, undrade man. Kommer vi få lägga ned studion nu när den äntligen är klar? Behöver vi sparka dem som jobbar med oss? Det är tungt, men man känner verkligen stödet nu. Man känner tragedi men på samma gång hopp.

Hör hela intervjun nedan, där Daniel och Henrik diskuterar försöken att förbjuda Nordiska Motståndsrörelsen, Henrik varnar för inbördeskrig eller revolution i Amerika och hur farligt det är att skapa individer som inget har att förlora.

Har du möjlighet att hjälpa Red Ice att fortsätta?
Donera genom att helt enkelt skicka pengar till:
520 Folly Rd STE 25 PBM 334
Charleston, South Carolina 29412
Donera även via PayPal: https://paypal.me/lanalokteff
Venmo: @Henrik-Palmgren eller @Lana-Lokteff
Skrill: [email protected]
Zelle: [email protected] Swish (Sweden): 076 815 68 01
Crypto Wallet addresses: BTC:
1NtkDjLLq3tGiEWg5ZnaVD56Vy4rLfZHB7
ETH: 0x90a0F323F58412eBfe086055831655A1c0D9E3B4
LTC: Lc8aHwQ91EMr4dTcCcdNVLhBxTf5GUhPjP
BCH: 1KVGWkLd5YuRxKNrVhExX8WiPCi4pGtey8
ADA: DdzFFzCqrhsou1SnR7mAxVYZv55aCih9qo5x8shx6mqUZg2DCcHoyh72wKr5Hbh2x86npmVzaqqBLko3Uz8NenxygSD5MU6LUMbS6c4n
XRP: rEb8TK3gBgk5auZkwc6sHnwrGVJH8DuaLh XRP Deposit Tag: 103245046
Vill ni donera med annan kryptovaluta? Maila [email protected]!

Red Ice tackar stort på förhand!


Du behöver ha Svegot Plus för att lyssna på hela intervjun.
Testa en vecka för bara 19 kronor! Välj månadsprenumeration och använd rabattkoden svegot19

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Läs mer om Svegot Plus

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!