Frankrike låter marockanska poliser patrullera i Paris

Frankrike lider precis som Sverige av kriminella marockanska ”gatubarn” och låter därför marockanska poliser arbeta bland dem.

GATUBARN. Marockanska gatubarn är ett relativt nytt fenomen i Frankrike. I december 2017 uppmärksammades de sedan en bild av tre unga personer som sov i tvättmaskiner i en tvättomat spreds på sociala medier. Då ryckte Paris kommun ut och erbjöd dem sovplatser under vintern.

I våras lämnade flera av de marockanska gatubarnen Sverige och slog sig i stället ner i Frankrike. Problemen uppstod genast eftersom de flesta är kriminella och lever på att sälja droger och råna folk.

Nu har den franska polisen gjort ett mycket ovanligt drag – nämligen att tillåta fyra marockanska poliser att patrullera området där gatubarnen håller till, ett kvarter som bisarrt nog heter Goutte d’Or (Gulddroppen).  Avtalet skrevs under i juni av Frankrikes och Marockos inrikesministrar och innebär att fyra marockanska poliser ska identifiera, förhöra och försöka förmå ungdomarna att resa hem till sitt eget land.

“Helt emot barnets rättigheter”

Givetvis har flyktingvurmande grupper genast protesterat. Gisti, The Group Providing Information and Support to Immigrants, säger:


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}