Alternativ för Sveriges Youtube-kanal raderad

Alternativ för Sveriges Youtube-konto har blivit raderat och upphört att existera, troligen för gott. Givetvis ett allvarligt slag mot yttrandefriheten, men det är i sak inte speciellt konstigt att våra fiender väljer denna väg i stället för att möta oss nationalister i debatt.

RADERAT. Alternativ för Sveriges Youtube-konto har flera gånger stängts ned, men bara tillfälligt. I maj när partiledaren Gustav Kasselstrand varnade för terror i samband med stor muslimsk invandring. I juni fick partiet både sin Youtube-kanal och sitt Instagram-konto nedstängt.

I dag var det dags igen men nu är det inte en kort avstängning som gäller. Youtube har helt enkelt raderat hela kontot, något som är mycket svårt att få tillbaka.

Det som väckte censurivern denna gången var en länkad video på en SVT-presentatör som pratar mycket dålig svenska. AFS kommenterade klippet med ett krav på att nyhetsankare i svensk teve ska behärska språket. Detta ansåg Youtube vara hets mot folkgrupp. Kasselstrand skriver i ett pressmeddelande:

— Alternativ för Sverige är på väg mot riksdagen och det politiskt korrekta etablissemanget gör allt i sin makt för att sätta käppar i hjulen för oss. “Hets mot folkgrupp”-lagstiftningen innebär åsiktsbrott och används av etablissemanget för att tysta opposition och begränsa yttrandefriheten. Att det skulle vara hets mot folkgrupp att tycka att nyhetsankare i Sverige ska kunna tala flytande svenska visar vilket skämt till lagstiftning det är. “Hets mot folkgrupp”-lagstiftningen bör rivas upp omedelbart.

— Vi har gång på gång censurerats på Youtube och andra sociala medier. Att utländska privata företag med monopolställning har möjlighet att diktera vilka åsikter och vilka politiska partier som får möjlighet att nå ut till allmänheten utgör ett av de största hoten mot yttrandefriheten i dag. Alternativ för Sverige vill som enda politiskt parti förbjuda den politiska censuren på sociala medier.

Inget konstigt alls

Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}