Vad döljs i den mystiska sarkofagen?

Twitter fruktar att en fasansfull förbannelse släppts lös

När arkeologer i Alexandria skulle öppna en 2 000 år gammal sarkofag blev många förväntansfulla och hoppades på ytterligare fakta om faraonerna i Egypten. Andra blev skräckslagna och fruktade att en förbannelse skulle släppas lös om sarkofagen öppnades.

FÖRBANNELSE. För tre veckor sedan hittades en svart granitsarkofag under ett pågående bygge i Alexandria. Bygget stoppades genast och landets antikvitetsdepartement skickade en grupp arkeologer till platsen för att försiktigt öppna kistan och se vad som fanns i den.

Detta gjorde vissa förväntansfulla och andra livrädda. De sistnämnda befarade att kistan kunde innehålla resterna av Alexander den store – eller en dödlig förbannelse. Varför så många började tala om en förbannelse tros ha att göra med filmer som förra årets The Mummy (Mumien) med Tom Cruise och Russel Crowe som blev en kassasuccé och har dragit in över 400 miljoner dollar.

Prinsessan Ahmanet väcks efter 5 000 år och hennes ondska drabbar världen.

I filmen får man följa den vackra men hänsynslösa prinsessan Ahmanet (Sofia Boutella) som står i tur att bli härskarinna över Egypten, när hennes far plötsligt i stället utser sin nyfödde son till tronarvinge. Ahmanet ingår då en pakt med dödsguden Set, dödar sin far och lillebror men misslyckas med att ta makten. I stället döms hon att bli mumifierad och levande begravd i en sarkofag. Femtusen år senare hittas och öppnas den – varpå Ahmanet blir levande igen och hennes ondska som fått gro i tusentals år väcks till liv med förfärande konsekvenser.

Tre skelett fanns i sarkofagen

Detta skrämde dock inte Mustafa Waziri, generalsekreterare för Högsta rådet för antikviteter i Egypten. I går öppnades sarkofagen och inuti hittades skeletten av tre personer som simmade runt i stinkande rött avloppsvatten. Det tros vara resterna efter tre soldater, en av dem har en spricka i skallen som kan ha uppstått genom att en pil genomborrat hans huvud. Mustafa Waziri sa:

– Vi öppnade den och tack gode Gud har inget mörker sänkt sig över världen! Jag var den förste att sticka in mitt huvud i sarkofagen och här står jag och mår bra.

Detta lugnar dock inte dem som tror på förbannelsen. De menar bara att förbannelsen ännu inte har drabbat världen. En skrev på Twitter:

”Alla som säger ’titta, ingen förbannelse!’ så fort sarkofagen öppnats, är ni experter på förbannelser? Nej? Sätt er då ner och vänta på förbannelsen som vi andra gör. Hemsk magi tar tid.”

Källa The Express
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}