Holländsk politiker säger sanningen: Mångkulturen kan inte fungera

Stef Blok är utrikesminister och berättade sanningen om mångetniska samhällen under en privat konferens. Han blev dock smygfilmad och klippet läckte ut och väckte givetvis viss bestörtning bland personer med vänstersympatier. Men varför svider sanningen så mycket?

SANNINGSSÄGARE. Mångetniska och mångkulturella samhällen kan inte fungera. Visst, överklassen och de som inte bor i mångkulturen kan se vissa fördelar. Det kan kännas spännande och exotiskt att äta afrikansk mat eller köpa en misstänkt billig pizza, men tvingas du bo mitt bland utlänningarna märker du mycket snabbt att de eventuella fördelarna väger lätt jämfört med nackdelarna. Bor man mitt i det lider man enormt.

Detta är troligen genetiskt kodat. Att vara “främlingsfientlig” är en överlevnadsstrategi. De av våra förfäder som naivt litade på främlingar fann sig fort bestulna eller mördade eller både och. Därmed kunde de inte föröka sig. De som däremot inte litade på folk man inte kände, eller helt enkelt slog ihjäl dem, klarade sig betydligt bättre och det är faktiskt dessa gener som varit de mest framgångsrika även om det är svårt att tro i dag. Fördomar och rasism är inkodade i oss redan från födseln.

Stef Blok säger som det är

Ni behöver inte ta mitt ord på detta. I stället kan ni läsa vad Nederländernas utrikesminister Stef Blok sa när han smygfilmades under ett privat föredrag.

— Ge mig ett exempel på ett mångetniskt eller mångkulturellt samhälle där ursprungsbefolkningen fortfarande finns, och där man lever i fred tillsammans. Jag känner inte till något.

— Det är jättetrevligt att gå till det turkiska bageriet på söndagen om du bor i ett fint område, men man upptäcker många sidoeffekter om man bor i ett område med många migranter. Man når fort gränsen för vad ett samhälle klarar av.

— Det finns troligen djupt i våra gener att vi vill ha en välorganiserad grupp att jaga eller sköta en by tillsammans med, och att vi har svårt att skapa anknytning till människor vi inte känner.

Då det satt personer med vänstersympatier i publiken blev Blok snabbt ifrågasatt. “Men Singapore då? Eller Surinam?”

Utrikesministern svarade att Surinam knappast kunde tas som argument eftersom det är en “failed state”, något som han skyller på den etniska sammansättningen. Angående Singapore gav han sina kritiker delvis rätt, men påpekade att Singapore har oerhört höga krav för vilken invandring som tillåts. Fattiga är inte önskvärda, om de inte anställs som städare. Långt ifrån Europas öppna armar och mycket generösa bidrag med andra ord.

Svårt att tvinga på Östeuropa invandring

Blok konstaterade också att det blir minst sagt svårt att tvinga på Europas östliga länder migranter, på grund av invånarnas xenofobi, eller främlingsfientlighet.

— Gå längs med vilken gata som helst i Warszawa eller Prag. Där finns inga färgade människor. Sådana människor försvinner inom en vecka, annars blir de sönderslagna. De kan inte ha något liv där. Jag tror inte vi kommer lyckas tvinga på alla länder samma antal flyktingar. Östeuropéerna kommer aldrig att acceptera det.

Dessa uttalanden togs inte väl emot av alla. Den socialdemokratiske politikern Lillianne Ploumen kallade uttalandena “extremt oprofessionella” och kräver nu att få veta om Blok talade för hela regeringen eller bara som individ.

Varför svider sanningen?

“Visa mig ett mångkulturellt samhälle som fungerar” har jag själv sagt fler gånger än jag kan räkna. Svaren brukar bli lite olika. USA är väl mångkulturellt och fungerar? Tja, det beror väl på vad man menar med fungerar. Konstanta motsättningar mellan raser och rasistiskt våld mot vita bör inte räknas som “fungerar”. USA håller ihop trots mångkulturen och inte tack vare den.

Detta förklaras då och då med rasism, och då rasism från vita mot svarta. Det är därför svarta begår brott och det är därför det sitter fem gånger fler svarta i fängelse i USA än vita. Givetvis är detta trams, vita är generellt väldigt anti-rasistiska och stolta över detta. Men även om det vore den Vite Mannen som förtryckte den svarte så spelar det mindre roll. Även det skulle bevisa att mångetniska samhällen fungerar väldigt dåligt, om alls. Det finns mycket belägg för detta inom vetenskapen men det räcker att besöka valfri mångkulturell stadsdel var som helst i världen (var försiktig!) för att se att saker inte är som de ska. Det är helt enkelt sanningen. Fakta. Att detta upprör visar hur vilse människor har gått i sina resonemang.

Att vända på steken

Tillåt mig vända på hela resonemanget. I stället för att resonera om hur mångkulturella samhällen ska fås att fungera bör vi ställa oss en fråga som ställs allt för sällan – varför ska vi alls ha mångkulturella samhällen? Vad är fördelen? Jag har frågat många gånger men aldrig fått bättre svar än de som får anses som klassiska.

“Mångkultur är bra för då kan man äta pizza”, trots att jag inte hört om någon flod av italienska migranter nu eller någonsin.

“Mångkultur är bra för att Zlatan kan spela fotboll.” Här är inte utmaningen att komma med motargument utan i stället att hålla sig för skratt.

“Mångkultur är bra för det är spännande med nya kulturer.” Mångkulturen är ju egentligen en monokultur. Den starkaste kulturen kör över alla de andra, något som vi ser sakta börjar ske i Sverige via islams intåg. Vill man se nya kulturer (vilket jag vill) så bör man åka utomlands. Det är skönt att komma hem till sin egen sedan.

“Mångkultur går inte att stoppa för vi lever i en global värld.” Världen har varit global ganska länge nu och det finns mängder av exempel på länder som behållt sin kultur ändå. Singapore, Polen, Ungern, och så vidare.

Därför frågar jag er, kära läsare. Kan ni komma på något positivt med mångkulturen? Det må vara hur litet och fånigt som helst men något bör det väl finnas? Hjälp mig i kommentarerna!

Källa Rt.com NL Times
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!