Gustav Kasselstrand: Pinsamt att Sverige behöver förlita sig på andra länder för att släcka bränder

Det finns en folkgemenskap i brandröken och det är glädjande att se att civilsamhället ställer upp när det behövs. Dock skäms Gustav Kasselstrand över att Sverige behöver stå med mössan i hand och be om hjälp från andra länder. Är du plus-prenumerant kan du även lyssna på hela intervjun, inklusive Kasselstrands kommentarer om senaste opinionsmätningen.

SKOGSBRÄNDER. Några av alla de svenskar som hörsammat uppmaningen att hjälpa till i kampen mot skogsbränderna är Gustav KasselstrandWilliam Hahne och Viktor Södermark, alla från Alternativ för Sveriges partistyrelse.

Tidningen Svegot kontaktade Gustav Kasselstrand för att höra hur situationen är för dem som arbetar som frivilliga.

Var befinner du dig, Gustav?

— Vi befinner oss på väg tillbaka till Stockholm efter att ha hjälpt till i släckningsarbetet i Pålgård. Nu åker vi söderut och är ganska nära Ljusdal och även här är det mycket rök i luften.

Hur har arbetet varit? Är folk smutsiga, är man nära branden eller hur fungerar det?

— Vi anmälde oss i början på veckan via MSB och frågade om det fanns något man kunde hjälpa till med och det fanns det. Vi åkte 50 mil från Stockholm tidigt i går  morse och klockan 12 inställde vi oss.

— Det vi gjorde var att gå ut till det eldhärjade området som visserligen inte brinner längre, men det behövs en del eftersläckning både i området som brunnit och det som ligger intill. Man vattnar preventivt. Detta var en frivilliginsats som organiserades tillsammans med kommunen och MSB.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

 

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!