Brittiska regeringen kände till våldtäktsgängen i tio år – men gjorde ingenting

Redan 2002 – tio år innan de inledde en utredning – fick brittiska inrikesdepartementet kännedom om de pakistanska gäng som våldtog uppemot 1 500 små, sårbara vita flickor i Rotherham. Detta slås nu fast i en utredning.

VÅLDTÄKTSGÄNG. The Rotherham Independent Review är namnet på utredningen som gör den brittiska regeringens skuld i de tusentals våldtäkterna än tydligare. 2002 inkom en rapport till inrikesdepartementet där det framgick att pakistanska män groomade unga människor in i prostitution. Regeringen gjorde ingenting åt saken.

Den nya rapporten innehåll uppgifter om en studie vid universitetet i Luton med titeln ”Risky Business” – en studie som finansierades av just inrikesdepartementet och lämnades in dit 2002. Syftet var att identifiera och stödja flickor som var i farozonen för att bli sexuellt utnyttjande, och den fokuserade på att ”söka upp de män som antas vara ansvariga för koppleri och groomande av unga människor in i prostitution”.

Inrikesdepartementet reagerade inte alls på studien de själva beställt. Den hamnade antagligen i någon papperskorg och det dröjde hela tio år tills de utredde saken – när skandalen i Rotherham redan hade exploderat. I den nya utredningen slås fast att forskaren bakom ”Risky Business” har bekräftat att hon skickade in sin rapport 2002, och att hon därefter pratade med flera tjänstemän på departementet om den.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Källa Breitbart
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}